Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 109 seconden

Het European Partnership for Energy and the Environment (EPEE) en de European Ventilation Industry Association (EVIA) hebben een visiedocument opgesteld met daarin de behoeften en verwachtingen van toekomstige generaties ten aanzien van de verwarming-, ventilatie-, airconditioning en koeling (HVAC-R). “Toekomstige consumenten willen dat de sector een volledig dienstenpakket levert en niet alleen producten”, zegt Russell Patten, Secretaris-generaal van EVIA. “Dienstverlening moet bovendien zijn aangepast aan hun behoeften. In de toekomst zullen consumenten verder een voorkeur hebben voor lokaal ingekochte producten en een wens tot meer duurzaam leven. Door voorbereid te zijn, kan de sector uitdagingen omvormen tot kansen en dagelijks wereldwijd verwarming, koeling en ventilatie blijven bieden.”

Voor de eerste keer kwam de gehele HVAC-R-sector, waaronder de industrie, wetenschap, politieke besluitvormers en maatschappelijke organisaties bij elkaar om hun visie op de toekomst en de bijbehorende uitdagingen te delen. Dit resulteerde in het visiedocument, een instrument dat de industrie moet helpen bij het aanpassen van producten en diensten aan de eisen en behoeften van toekomstige consumenten.

“In dit visiedocument wordt een prognose tot 2030 opgesteld op basis van wat toekomstige consumenten wensen en verwachten”, aldus Andrea Voigt, Directeur-generaal van EPEE. “Het is duidelijk dat het vasthouden aan de status quo geen optie is. De sector zal zichzelf moeten transformeren om daadwerkelijk weerbaar en duurzaam te zijn.”

Het visiedocument richt zich op de behoeften van de zogenoemde ´Generatie Z`, mensen die geboren zijn tussen halverwege de jaren 1990 en het begin van de jaren 2000. Deze generatie is waarschijnlijk nog veeleisender dan huidige klanten en hun verwachtingen zullen de manier waarop de HVAC-R-sector werkt fundamenteel veranderen.

Het visiedocument illustreert toekomstige tendensen, zoals op dit moment gezien door de ogen van de spelers in de HVAC-R-sector en presenteert de toepassing ervan in de belangrijkste domeinen. “Voedselverspilling, koelmiddelen, energie-efficiëntie in gebouwen en de kwaliteit van de lucht binnenshuis zijn geen thema’s die alleen de HVAC-R-sector aan het hart liggen”, aldus Andrea Voigt. “Deze thema’s hebben ook een enorme invloed op het leven van toekomstige generaties”.

Het begrijpen en leren van ´Generatie Z` en de generaties die daarna komen, is cruciaal voor de sector, maar deze visie is slechts het begin van de reis.

[related_post themes=”text”]