Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Het Greenchoice hoofdkantoor heeft energielabel A tegekend gekregen. Begin augustus van dit jaar leek B nog het hoogst haalbare energielabel. Maar dat veranderde toen de gemeente akkoord ging met de, esthetisch verantwoorde, plaatsing van 160 zonnepanelen op het dak van de energieleverancier. Dit aantal is goed voor ruim 40.000 kWh op jaarbasis.

De gemeente Rotterdam eiste dat het ontwerp van het zonnestroomsysteem, gezien de monumentale status van het pand van Greenchoice, esthetisch verantwoord zou zijn. Met die opdracht gingen de engineers van KiesZon aan het werk en zij leverden een ontwerp aan dat de goedkeuring van de gemeente kon wegdragen. De 160 zonnepanelen werden gelegd in een zogeheten oost-west opstelling, wat zorgt voor een meer gesloten geheel en een prettigere aanblik vanuit de omliggende gebouwen.

KiesZon, eind 2016 overgenomen door Greenchoice en gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering, realisatie en het onderhoud van grootschalige zonnestroomprojecten, verzorgde na het ontwerpen van het zonnestroomsysteem, ook de plaatsing van de panelen. Dit voltrok zich in een week tijd. De eigen uitvoerders en projectleiders van KiesZon leidden het project in goede banen en zorgden ervoor dat zowel Greenchoice als haar buren geen hinder ondervonden van de plaatsing.

Greenchoice is, als duurzame energieleverancier, trots dat het nu ook op haar eigen kantoorpand zelf duurzame energie opwekt en dat het met deze laatste aanpassing haar hoofdkantoor van energielabel F naar label A heeft weten te brengen.