Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

KSB levert in opdracht van de nationale Algerijnse watermaatschappij ANBT tien grote waterpompen voor een nieuw pompstation voor het project Athmania. Het pompstation dient voor het transport van water van de stuwdam Athmania naar de tussenstations Qued Seguin en Ain Kercha. Van daaruit wordt het verder verpompt naar de water-armere stuwdammen Koudiat-Medouar en Ourkiss.

Het water zal worden benut voor de drinkwatervoorziening van de plaatselijke bevolking en voor de irrigatie in de landbouw.

De pompen van het type RDLO 700-800 A zullen elk worden aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 1810 kW. Bij vollast zal ieder van de tien aggregaten 2.025 liter water per seconde op een opvoerhoogte van 75 meter verpompen. Om het risico van corrosie te voorkomen worden alle waaiers van roestvrijstaal vervaardigd. De huizen worden gemaakt van nodulair gietijzer. Elk van de tien eenheden zal een gewicht krijgen van ongeveer negen ton.

KSB verwierf de opdracht omdat het bedrijf al decennialang met succes pompstations ontwikkelt en hydraulisch ontwerpt. Tot op heden heeft KSB ongeveer 300 pompstations in Algerije uitgerust. Naar verwachting zal de oplevering in de zomer van 2014 plaatsvinden.

Voor meer informatie: www.ksb.nl