Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 115 seconden

Honeywell RoundHet ontwerp van de Honeywell Round-thermostaat van designbureau npk design heeft een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) ontvangen. Ruim 150 belangstellende ondernemers, ontwerpers en andere genodigden woonden op dinsdagavond 14 oktober 2014 de uitreiking van de Erkenningen GIO 2014 bij.

npk design heeft het ontwerp van het Round-portfolio gemaakt in opdracht van Honeywell. Bij het ontwerp van deze nieuwe versie hield het bureau zoveel mogelijk rekening met de herkenbaarheid en de eenvoud van de vorige versies van de Round. Veranderingen die zijn doorgevoerd in het uiterlijk, zijn een groter lcd-scherm en ander materiaalgebruik.

“Wij zijn heel trots dat zo’n eenvoudig ontwerp als dat van onze Round de Erkenning GIO krijgt. Met de nieuwe Round wilden we inspelen op de wensen en eisen van de moderne consument door bijvoorbeeld connectie met internet mogelijk te maken. Maar tegelijkertijd wilden we het oude, vertrouwde rondje niet loslaten, zodat hij net zo gebruiksvriendelijk zou blijven. npk design heeft deze twee doelstellingen perfect gecombineerd in het ontwerp”, zegt Bob Heil, Country Sales Leader bij Honeywell.

“De relatie met Honeywell bestaat al ruim vijftien jaar. npk design heeft ook de vorige generatie Round samen met Honeywell ontwikkeld en we zijn dan ook erg content dat we opnieuw konden samenwerken aan dit innovatieve product. De vernieuwing van de Round is niet alleen aan het uiterlijk, ook aan de binnenkant zijn aanpassingen gedaan om de assemblage te optimaliseren en de kwaliteit verder te verbeteren”, zegt Jos Oberdorf, partner bij npk design.

Erkende producten voldoen aan professionele ontwerpmaatstaven: het product doet waarvoor het is bedoeld (technische functionaliteit), is makkelijk en veilig in het gebruik (ergonomie), het onderscheidt zich van andere producten (originaliteit), ziet er goed uit (vormgeving) en toont respect aan de mens en zijn omgeving (respect).

Het niveau van Nederlands designvakmanschap naar een hoger plan tillen. Met die gedachte is Goed Industrieel Ontwerp 28 jaar geleden in het leven geroepen. Designlink, de initiatiefnemer van GIO, benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. “Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap”, zegt Gerbrand Bas, directeur van Designlink. Dit jaar doorstonden maar liefst 57 van bijna zeventig ingezonden producten de kritische blik van  de vakjury en konden daarom worden erkend als Goed Industrieel Ontwerp.

Voor meer informatie: www.round.nl