Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Bette heeft met haar designserie BetteLux Oval Couture de German Design Award 2018 GOLD gewonnen. De combinatie van vormgeving en materialen van zowel het ligbad als de vrijstaande wastafel, overtuigde de jury in de categorie Bad. Bijzonder is dat het ligbad omkleed is met textiel.

Het ligbad is samen met ontwerper Dominik Tesseraux ontwikkeld. Het idee bestond uit een ongebruikelijke combinatie van materialen, zodat een gerieflijke woonachtige beleving ontstaat. Dominik Tesseraux: “De look & feel en de kleuren van het textiel geven een andere en warme woonbeleving. Textiel is intiem, sensueel en zacht en geeft een duidelijk contrast in relatie tot het briljante staal. Zo ontstaan bijzondere contrasten, zoals: koud en warm, glanzend en mat, hard en zacht, glad en structuur, allen spannend en tegelijk harmonieus.”

Ook duurzaam
“Naast het uitgesproken design speelt ook de duurzaamheid en de kwaliteit een grote rol”, zegt Sven Rensinghof, marketing manager. “Het textiel dat wij toepassen is een geweven outdoor kwaliteitsstof van JAB Anstoetz. Het is water-, schimmel- en klimaatbestendig en heeft zich bij outdoor meubelen ruimschoots bewezen. Het organisch vormgegeven ligbad is van robuust geëmailleerd titaanstaal. Dit duurzame materiaal, passen wij al meer dan 60 jaar toe.”