Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

tesla-toont-zonnepaneeldak-huizenDe Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft aangekondigd zonnepanelen op de markt te willen brengen gemaakt uit kwartsglas. Ze zien er echter niet uit als zonnepanelen maar als normale dakpannen en kunnen volledig worden geïntegreerd in de dakstructuur. Volgens de fabrikant zijn de zonnepaneeldakpannen nagenoeg even effectief in het omzetten van zonlicht in elektriciteit als traditionele zonnepanelen. Ze zijn bovendien sterker dan gewone dakpannen. Ze zouden langer mee kunnen dan het huis zelf en zijn bestendig tegen zware weersomstandigheden.

Tijdens de voorstelling van het zonnepaneeldak legde Tesla-topman Elon Musk uit dat het bedrijf bezig is met een manier om de panelen efficiënter te maken dan traditionele zonnepanelen, onder meer door licht te ‘vangen’ in de panelen en op die manier energieverlies te beperken.

De fabrikant verwacht komende zomer in de Verenigde Staten te beginnen met het installeren van de eerste zonnepaneeldaken. Precieze prijzen kon de Tesla topman nog niet geven, maar de dakpannen zouden even duur of zelfs goedkoper zijn dan traditionele dakpannen met traditionele zonnepanelen erop. Tesla denkt een marktaandeel van zo’n 5 procent te kunnen behalen.

[related_post themes=”text”]