Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 137 seconden

Technische Unie opent morgen het Inspiratiecentrum Duurzaamheid. Dit kennis- en belevingscentrum biedt een integraal overzicht van oplossingen op het gebied van het verduurzamen van gebouwen – zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw – en helpt installateurs bij het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor hun opdrachtgevers.

Het nieuwe kabinet laat een grote ambitie zien waar het gaat om verduurzaming. Een van de meest in het oog springende voornemens in het nieuwe regeerakkoord is het terugdringen van de CO2-uitstoot met 49% voor 2030. Ook de Bouwagenda neemt een aantal ondubbelzinnige doelstellingen als uitgangspunt. Zo moet bijvoorbeeld in 2021 de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad opgeschaald zijn naar 100.000 woningen per jaar en moeten we weten hoe we tussen 2021 en 2030 een miljoen nieuwe energieneutrale woningen op gaan leveren. Technische Unie deelt die duurzame ambitie en neemt als technische groothandel haar verantwoordelijkheid om haar klanten te helpen bij het verduurzamen van de bestaande bouw en nieuwbouw.

Groenste kennis- en distributiepartner
Met de opening van het Inspiratiecentrum Duurzaamheid wil Technische Unie haar partners de mogelijkheid bieden om objectief, onafhankelijk en deskundig advies in te winnen over het stap voor stap verduurzamen van woningen en utiliteit. Hiermee geeft het bedrijf concreet invulling aan haar ambitie de groenste kennis- en distributiepartner te zijn voor haar klanten en leveranciers.

Inspiratiecentrum Duurzaamheid
In het Inspiratiecentrum Duurzaamheid kan de bezoeker verschillende duurzame concepten leren kennen en beleven. PV-panelen, hybride systemen, BENG (bijna energieneutrale gebouwen) en NOM (nul op de meter) hebben elk een eigen ruimte met een aantal duurzame totaaloplossingen die binnen het betreffende concept kunnen worden toegepast. Deze oplossingen overstijgen de traditionele scheiding tussen E en W. Producten en fabrikanten worden aan elkaar gekoppeld, zodat de bezoekers complete en werkende duurzame mogelijkheden kunnen ervaren. Daarnaast is er een ingericht Smart Home. In dit demohuis laat Technische Unie schakelsystemen zien van meerdere leveranciers en kan de bezoeker kennismaken met de manier waarop artikelen binnen de systemen gekoppeld zijn, zoals bewaking, verlichting en temperatuurregeling. Ook is er een speciale lichtruimte waar men LED-verlichting en de invloed van licht op het dagelijks leven ervaart.

Duurzaamheidsteam
Om haar klanten persoonlijk te ondersteunen bij het verduurzamen van woningen en gebouwen, beschikt Technische Unie over een duurzaamheidsteam dat bestaat uit zes duurzaamheidsspecialisten. Deze specialisten kunnen installateurs wegwijs maken in het complete assortiment duurzame producten, oplossingen en duurzame diensten die Technische Unie levert. De specialisten houden hun kennis over trends en ontwikkelingen doorlopend up-to-date en zijn volledig op de hoogte van subsidiemogelijkheden. Maar ook van handige apps en tools op het gebied van duurzaamheid, zoals besparingscalculaties en lichtberekeningen.

Inspiratiecentrum Duurzaamheid bezoeken
Het Inspiratiecentrum Duurzaamheid is gevestigd aan de Ravensburgstraat 2 in Zwolle en geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 08h30 en 17h00. Een bezoek brengen is alleen mogelijk op afspraak. Geïnteresseerden kunnen een bezoek plannen op Inspiratiecentrumduurzaamheid.nl.