Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 125 seconden

Technische Unie heeft de Wecycle Award ontvangen. Deze technische groothandel heeft zich in 2013 bovengemiddeld ingezet om de inzameling van e-waste te bevorderen door een bijzondere retourlogistiek aan te bieden. Zij haalt afgedankte apparaten, lampen en armaturen bij haar klanten op en geeft ze vervolgens af aan Wecycle. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

 

Jan Janse, directeur Technische Unie: “Als technische groothandel leveren we grote hoeveelheden elektrische apparatuur. Daarom voelen we het als onze verantwoordelijkheid om de recycling van afgedankte producten actief te ondersteunen.” Voor Wecycle is de samenwerking met Technische Unie belangrijk, omdat het merendeel van de afgedankte tl-buizen afkomstig is uit het professionele circuit. Directeur Wecycle Jan Vlak: “We zijn blij deze samenwerking te hebben met Technische Unie. Op deze manier kan iedere afdanker, groot of klein, zijn afgedankte lampen makkelijk kwijt. Wij zorgen vervolgens dat deze optimaal worden gerecycled.”

In alle 37 servicecentra van Technische Unie staan Wecycle-inzamelstraten. Hier kunnen installateurs snel en gemakkelijk hun afgedankte elektrische apparaten en kleine hoeveelheden energiezuinige lampen kwijt. Dit e-waste wordt door de technische groothandel verzameld en vervolgens door Wecycle opgehaald. Het feit dat er op grote schaal gebruik wordt gemaakt van deze dienstverlening, bewijst dat Technische Unie hiermee voorziet in een belangrijke behoefte van hun klanten.

Daarnaast haalt Technische Unie met haar routewagens afgedankte tl-buizen (150 – 300 stuks) en apparaten af bij niet-installateurs. Dit zijn industriële klanten en professionele eindgebruikers, zoals hotels en zorginstellingen, die gebruik maken van Wecycle-inzamelmiddelen. Hiermee levert Technische Unie ook nog eens een bijdrage aan de reductie van CO2-uitstoot: de routewagens nemen het e-waste namelijk mee op hun vaste routes langs de klanten.

Technische Unie is de enige groothandel die beide services gratis aanbiedt. Eindgebruikers met grote partijen tl-buizen (> 300 stuks) kunnen zich rechtstreeks bij Wecycle melden. Wecycle draagt zorg voor een optimale recycling van de afgedankte elektrische apparatuur. Elektrische apparaten kunnen voor meer dan 75 procent gerecycled worden, energiezuinige lampen voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste en werkt samen met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.

(Foto: Jan Janse, directeur Technische Unie (rechts), ontvangt de Wecycle Award uit handen van Jan Vlak, directeur Wecycle.)

Voor meer informatie: www.wecycle.nl