Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

De sector techniek heeft dringend behoefte aan jongeren die kiezen voor een technische opleiding. Als technische bedrijven nu niet bereid zijn te investeren in nieuw personeel, hebben ze straks een probleem. Om hierop in te spelen, presenteren acht bedrijven uit de elektro- en installatietechniek, werktuigbouw en automotive zich tijdens de Studiebeurs Zwolle op een techniekplein.

De Studiebeurs Zwolle vindt plaats op 5 en 6 november 2014 in de IJsselhallen Zwolle. De beurs biedt een uitgebreid overzicht van opleidingsmogelijkheden en is al jaren de ontmoetingsplek voor iedereen die een vervolgstudie moet kiezen. Op het techniekplein kunnen de jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s) informatie inwinnen en kennismaken met de opleidings- en carrièremogelijkheden die de technische sector rijk is. Het techniekplein bestaat uit een doe- en informatieplein.

Op het techniekplein presenteren zich acht technische bedrijven uit de regio Zwolle, waaronder Beenen Industriële Automatisering (Zwolle), Unica (Zwolle), Bepacom B.V. (Raalte), Breman Installatiegroep (Genemuiden), Scheepswerf De Kaap (Meppel), VMI (Epe), Tosec (Zwolle) en Innovam (Zwolle). Deze bedrijven laten de jongeren op interactieve wijze kennismaken met de metaaltechniek, besturingstechniek, installatietechniek, automotive en tweewielerbranche. De jongeren gaan ter plekke aan de slag met het maken van een technisch uitdagend werkstuk én nemen deel aan een prijsvraag. Op het informatieplein staan OBM-Zwolle, InstallatieWerk Oost Flevoland, Innovam en Deltion College. Bij deze instellingen kunnen de bezoekers terecht voor meer informatie over de opleidingen binnen de techniek.

Het techniekplein is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. en wordt in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw en Innovam/OOMT en TechniekTalent.NU uitgevoerd. Binnen dit samenwerkingsverband zijn de bedrijven en onderwijsinstellingen geen concurrenten, maar collega’s die vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid met elkaar samenwerken om de technische branche in de regio te versterken. Want de technische branche heeft nu en in de toekomst behoefte aan goede vakmensen! En daarbij een innovatieve branche waar je volop mogelijkheden hebt om door te groeien.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage vanuit diverse opleidingsfondsen (OTIB, OOM, OOMT, TechniekTalent.NU, TechNet), bedrijfsleven, onderwijs en het beschikbaar stellen van een stand.

Voor meer informatie over het Techniekplein: www.vvei.nl