Technisch dienstverlener Unica zet in op versterking innovatiekracht

Gepubliceerd op

Technisch dienstverlener Unica start met een innovatiecentrum. Het centrum heeft tot doel om relevante ontwikkelingen en innovaties te signaleren en de kennis over (nieuwe) technologie verder te verankeren binnen het bedrijf. Aanvullend krijgt het de taak om de verbindingen tussen de bedrijven uit het Unica-netwerk en eventuele externe partners te versterken.

Het Unica Innovation Center is een aanvulling op de bestaande innovaties binnen het Unica netwerk van bedrijven. Het richt zich op vernieuwingspotentieel in de markt, onder meer door actief samenwerking te zoeken met externe partners en startups. Het richt zich daarnaast op het uitvoeren van marktonderzoek en het bundelen van de beschikbare innovatiekennis in de eigen organisatie. Met deze strategische ondersteuning verwacht Unica de voedingsbodem voor innovaties binnen de Unica-bedrijven te versterken en zo het innovatiepotentieel van de organisatie verder te verhogen.

Belangrijke strategische pijler
John Quist, CEO van Unica, legt uit: “Innovatie is voor ons een belangrijke strategische pijler om de toegevoegde waarde die we onze klanten kunnen bieden te vergroten. Ons netwerk van bedrijven heeft veel gespecialiseerde kennis die tot innovatieve oplossingen leidt. Met het Unica Innovation Center gaan we die processen verder ondersteunen met nieuwe innovatietrajecten. Daarnaast gaat het Innovation Center de bedrijven ondersteunen om de gezamenlijke vernieuwingskracht te bundelen tot nieuwe tastbare oplossingen. Zo verwachten we onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Manager aangesteld
Stefan te Veluwe (foto) is aangesteld als manager van het Unica Innovation Center. Tot dit voorjaar was hij actief als Manager Operations bij Unica ICT Solutions, een van de bedrijven uit het Unica-netwerk. Hij heeft onder meer de managed services afdeling en innovatiestructuur van het ICT-bedrijf opgezet en het bedrijf qua techniek en operatie mede ontwikkeld.

Te Veluwe: “Het is een bijzonder mooie uitdaging om het innovatiepotentieel binnen Unica vanuit onze divisie verder te versterken. Ik verwacht dat we samen met de bedrijven in het netwerk, maar ook met externe partners of startups, ons portfolio verder kunnen doorontwikkelen. Het Unica Innovation Center opereert buiten de bestaande structuren, zodat er gerichte aandacht is voor innovaties. Naast het vormen en realiseren van ideeën helpen we bij de beoordeling van de technische haalbaarheid en levensvatbaarheid van bestaande initiatieven middels Proof of Concepts (PoC’s).”