Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 146 seconden

KNX 18 juniDe toekomst van woning- en gebouwautomatisering is in steeds grotere mate verweven met IP-technologie. Of de vakman dat nu wil of niet, en of dat nu leuk is of niet. De hedendaagse system integrator van woning- en gebouwinstallaties is tot steeds minder in staat, wanneer hij of zij geen kennis heeft van IP- en ICT-technologie. Hoe die toekomst er precies uit ziet, weet niemand, maar één ding is zeker: zonder koppelingen met ICT- en IP-technologie kun je straks geen woning- of gebouwautomatisering meer realiseren.

Daarom staat de KNX Netwerkbijeenkomst op 18 juni a.s. in het teken van ICT- en IP-technologie. Waar liggen de raakvlakken tussen IP en KNX, het internationale communicatieprotocol voor woning- en gebouwautomatisering? Wanneer en hoe koppel je op een natuurlijke wijze een KNX-systeem aan IP-technologie? Welke oplossingen zijn er en hoe zien de praktijkervaringen er uit? Haakt KNX aan, en wat kunnen KNX Professionals met de ontwikkelingen van Google, Microsoft, Apple, IFTTT? System integrators en installateurs willen ongetwijfeld het antwoord weten. KNX Nederland heeft sprekers uitgenodigd die deze onderwerpen in elk geval oppakken.

Zo geeft Joost Demarest, CTO van de internationale KNX Association, inzicht in hoe de internationale KNX organisatie de ontwikkelingen voor de middellange termijn ziet. Hoe en op welke manieren is KNX in staat om met IP samen te werken. Maar ook de brancheorganisatie voor installateurs en elektrotechnische retailers, Uneto-VNI werkt aan een aanpak om domotica en IP-gerelateerde apparatuur nader tot elkaar te brengen. De ins en outs van deze plannen komen Rob Wierenga, hoofd consumentenelektronica en installatie-retail bij Uneto-VNI in samenwerking met Rudirick de Jong, elektronica stylist en tv-presentator op de bijeenkomst uit de doeken doen.

Daarnaast zal Rik Vereecken, gastdocent bustechnologie en Smart Building Evangelist van ByNubian, een visie geven op deze ontwikkelingen. Met zijn bedrijf is hij al intensief bezig om woning- en gebouwautomatisering te koppelen met clouddiensten via Internet of Things. Ook een key-note spreker van Microsoft Nederland komt naar de KNX Netwerkbijeenkomst om aan te geven hoe deze internetgigant inspeelt op het steeds grotere belang van Internet of Things en de koppeling naar woning- en gebouwautomatisering. En Maarten van der Boon, blogger en marketingspecialist bij Leertouwer, verzorgt een presentatie over technologie als ons zesde zintuig.

Dat er ook nu al goede, praktische voorbeelden bestaan van KNX-projecten en -systemen die naadloos samenwerken met IP-technologie, is eveneens op deze bijeenkomst te horen. In de middag komen diverse fabrikanten en system integrators aan bod die de toepassing van KNX met IP- en ICT-systemen voor het voetlicht brengen. Het complete programma is voor de installateur en system integrator die actief bezig is met woning- en gebouwautomatisering een dag om niet te missen. De leden van het netwerk KNX Professionals hebben gratis toegang tot deze bijeenkomst. Andere geïnteresseerden kunnen voor het eenmalig bijwonen van de bijeenkomst apart betalen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 juni in het congrescentrum Domus Medica in Utrecht.
Voor meer informatie en inschrijven: www.knx-professionals.nl