Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 128 seconden

Vaillant flexoVaillant introduceert medio oktober een gloednieuwe warmtepomprange: de flexoTherm en de flexoCompact. Beide warmtepompen zijn fluisterstil en bijzonder efficiënt. Zo hebben de flexoTherm en de flexoCompact een COP tot 5,1 en de hoogst haalbare energieklasse A++ voor verwarming en A voor warm water. De warmtepompen zijn verkrijgbaar in een brede range met grote diversiteit aan vermogens en geschikt voor zowel bodem als lucht. Dit maakt de flexo-range ideaal voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

De flexoTherm en flexoCompact warmtepompen leveren topprestaties bij elke temperatuur. De flexo-range is zeer zuinig door het moderne koudemiddelencircuit met twee elektronische expansieventielen. Zelfs bij extreem lage en hoge buitentemperaturen van -22 °C tot +40 °C. Deze optimale efficiëntie hebben de flexoTherm en de flexoCompact mede te danken aan een geïntegreerde weersafhankelijke regeling en de energiebalansregeling. Dit garandeert een rustige werking en een lange levensduur van de compressor. Een waarborg voor kwaliteit en zekerheid.

De toestellen leveren verwarming, warm water én actieve koeling. Optioneel is passieve koeling mogelijk. Bovendien kan de klant kiezen tussen het solotoestel flexoTherm of het combitoestel flexoCompact met ingebouwde 175 liter RVS-boiler voor extra warmwatercomfort.
Wanneer de pompen in werking zijn, zijn ze fluisterstil; nog stiller dan een cv-ketel. Het geheim zit hem in de mantelisolatie en de driedimensionale compressorvering. Hierdoor produceren de flexoTherm en de flexoCompact slechts 42 dB aan geluid. Tevens is het mogelijk de bijbehorende luchtunit aroCollect tot 30 meter verderop te plaatsen zonder rendementsverlies.

De flexo-range is veelzijdig. Zo zijn de flexoTherm en de flexoCompact uit te breiden met extra opties zoals aansluiting met PV-panelen en passieve topkoeling met condensbewaking. De warmtepompen zijn eenvoudig op afstand te bedienen als de multiMatic 700 thermostaat van Vaillant wordt uitgebreid met de optionele Communicatiemodule VR 900. Door deze intelligente regeling, inclusief gratis app, kan de klant op zijn smartphone het energiegebruik aflezen en de temperatuur regelen. Waar en wanneer hij maar wil. Ook de opbrengst van bodemwarmte, luchtwarmte en eventueel zonne-energie is in één oogopslag inzichtelijk.

De flexoTherm warmtepomp draagt de Green iQ modus: Vaillants nieuwe, milieuvriendelijke en slimme productlijn. Green iQ-producten hebben minimaal een A-label, bestaan grotendeels uit gerecyclede materialen en voldoen gedurende hun gehele levenscyclus aan bijzonder hoge duurzaamheidscriteria, vanaf de eerste ontwerpfase en de productie tot aan het dagelijks gebruik en de recycling. Zo garandeert Green iQ dat het toestel werkt volgens de meest efficiënte instellingen met maximale energiebesparing als resultaat. Bovendien hebben alle Green iQ-producten, soms in combinatie met een optionele communicatiemodule, draadloze functies. Dit maakt een slimme besturing en handige diagnose op afstand mogelijk via een app op smartphone of tablet.

Voor meer informatie: www.vaillant.nl