Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

btv-ssst_0Itho Daalderop introduceert een nieuwe badkamer- en toiletventilator de BTV-ssst. Deze ventileert op twee snelheden met geluidsniveaus van 14 dB(A) en 29 dB(A) en is volgens de leverancier zeer energiezuinig. De BTV-ssst is vanaf 1 mei verkrijgbaar bij de technische groothandels. Bij laagstand wordt 35 m3 per uur geventileerd op een geluidsniveau van 14 dB(A). Deze snelheid wordt toegepast wanneer continue ventilatie gewenst is, bijvoorbeeld in vochtige woningen. Hoogstand wordt toegepast wanneer kort en krachtig ventileren gewenst is, bijvoorbeeld na het douchen of een toiletbezoek. Bij hoogstand wordt 75 m3 per uur geventileerd op een geluidsniveau van 29 dB(A). De snelheid is bij installatie instelbaar en naderhand aan te passen.

De ventilator is in beide snelheden energiezuinig (4,3W en 6,8W), waardoor continue ventilatie mogelijk is. Daarnaast wordt het vuil via de randen weggezogen, waardoor dit niet zichtbaar is. De terugslagklep voorkomt dat koude lucht de woning binnenkomt als de ventilator uitstaat. De BTV-ssst is een aanvulling op het BTV-assortiment van Itho Daalderop en voldoet aan de vraag vanuit de markt om een betaalbare badkamer- en toiletventilator te introduceren met een laag geluidsniveau.

De BTV-ssst is verkrijgbaar als standaardmodel, met een timer of met een timer en hygrostaat. De timerfunctie ventileert 5-30 minuten na en de timer/hygrostaat 15 minuten. De timerfunctie is instelbaar. Bij het timer/hygrostaatmodel kan enkel op laagstand worden geventileerd. Voor meer informatie zie http://www.ithodaalderop.nl/producten/ventilatie-enkele-ruimte/badkamer-en-toilet/btv-ssst-0

[related_post themes=”text”]