Stil en zuinig een woning ventileren

Gepubliceerd op

Wolf introduceert een CWL-2 woonhuisventilatie-unit. Deze is verkrijgbaar in twee maten met een luchtvermogen van 325m3/h en 400 m3/h en een warmteterugwinningrendement tot 99 procent.

Het binnenwerk is aerodynamisch geoptimaliseerd, waardoor zelfs bij hoge snelheden de unit stil functioneert. Het nieuwe Constant-Flow-regelsysteem met actuele volumestroommeting maakt een constant luchtvolume door middel van een waaieranemometer mogelijk en zorgt zo voor de juiste hoeveelheid verse lucht, op elk moment en in elke situatie. In combinatie met intelligente producten voor verwarming en koeling, bijvoorbeeld met de nieuwe CHA-monoblock warmtepomp, wordt gezorgd voor meer comfort en een gezond binnenklimaat.

Kenmerkend
De kenmerken van de CWL-serie, zoals een volautomatische bypass en een vorstbeveiliging met in het apparaat geïntegreerde voorverwarmingsbatterij, zijn standaard in de CWL-2 opgenomen. Er is ook een versie met een vochtherstellende enthalpie-warmtewisselaar beschikbaar. Met het nieuwe kleurentouchscreen kan het apparaat eenvoudig worden bediend. Ook wordt bijvoorbeeld weergegeven wanneer de filters gereinigd of vervangen dienen te worden. De digitale stapsgewijze instructie leidt u door de installatie. De sifon garandeert onderhoudsvrij condensafvoer en foutloze installatie, aldus de fabrikant.

Optioneel
Bij de CWL-2 zijn diverse aansluitmogelijkheden beschikbaar, zoals de Wolf bedienmodule BM-2 en verschillende sensoren voor vraaggerichte ventilatie, zoals CO2 in de ruimte of luchtvochtigheid in het kanaal. De filterklasse ISO Grof 60% (G4) is standaard in het apparaat ingebouwd, ePM1 50% (F7) is als optionele accessoire verkrijgbaar.

Eén enkele bedienmodule
De CWL-2 woonhuisventilatie-unit is geschikt als aanvulling op een Wolf-warmtepompsysteem. Het systeem kan volledig worden bediend via één enkele bedienmodule met behulp van de Wolf Smartset-app (of portal). Met de Wolf LinkHome interfacemodule en het Smartset portaal kunnen de systemen altijd via het internet gemonitord en geoptimaliseerd worden. Met het spraakassistent Alexa van Amazon reageert het systeem op spraakopdrachten.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: