Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Bosch GBM 13-2 REBosch brengt nu de GBM 13-2 RE Professional op de markt, zodat vakmensen nog sneller kunnen boren, nauwkeurige resultaten realiseren en over duidelijk meer vermogen beschikken. Dankzij de motor van 750 watt en een onbelast toerental van 3.000 omwentelingen per minuut in stand 2 boort de boormachine wezenlijk sneller dan zijn voorganger van 550 watt. Bovendien is de machine compacter en ligt hij door de softgrip beter in de hand. Vakmensen die dagelijks veel gaten moeten (voor)boren, kunnen hierdoor nog nauwkeuriger met de boormachine werken.

Voor een volledige controle bij elke toepassing is de GBM 13-2 RE Professional uitgerust met een mechanische overbelastingskoppeling. Als de boor in metaal of een hard voorwerp schuin gaat staan, wordt de motor uitgeschakeld. Hierdoor kan de boor niet onbedoeld doordraaien en wordt de gebruiker beschermd.

De GBM 13-2 RE Professional heeft twee standen en een voorinstelling, zodat hij geschikt is voor vele toepassingen, waaronder boorgaten in staal en hout. In stand 1 kan de machine boorgatdiameters tot 13 millimeter in staal en 32 millimeter in hout probleemloos aan. In stand 2 boort de GBM 13-2 RE Professional tot maximaal 8 millimeter in staal en 20 millimeter in hout. Dankzij het hoge toerental zorgt de boormachine ervoor dat werkzaamheden snel uitgevoerd kunnen worden. Daarmee is hij geschikt voor een grote verscheidenheid aan beroepen: vakmensen in de metaalverwerkende industrie en machinebouw, timmermannen en dakdekkers én installateurs in de sanitaire, verwarmings- en klimaatsector. Bovendien onderscheidt zich de GBM 13-2 RE Professional in het dagelijks gebruik door een robuuste metalen behuizing, een kogelmof en een vier meter lange kabel. Hierdoor heeft hij een lange levensduur en is hij makkelijk te bedienen.

Voor meer informatie: www.bosch.com