Steeds meer installatietechniek te zien op Bouwbeurs

Gepubliceerd op

Van 4 t/m 8 februari a.s. vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de Bouwbeurs plaats. Op de beursvloer zijn steeds meer exposanten terug te vinden uit de installatiebranche. Niet zo vreemd nu branche – mede door de energietransitie – een steeds prominentere plaats inneemt in het gehele bouwtraject.

Zo toont Nefit drie modellen van een nieuwe lijn warmtepompen. Naast de 50 verschillende configuraties van de EnviLine van Nefit, komt er een nieuwe Compress-lijn van Bosch. De eerste exponenten van deze lijn worden eind 2019 verwacht. Verder is, naast twee nieuwe grondbronwarmtepompen – één voor gestapelde bouw en utiliteit en één voor woningbouw –, een nieuwe alles-in-een ventilatiewarmtepomp te zien.

NIBE toont op de beurs een actueel overzicht van haar productportfolio voor all-electric en hybride warmtepomptoepassingen. Daarnaast besteedt deze exposant aandacht aan twee toepassingsconcepten voor water/water- en lucht/water-warmtepompen.

Itho Daalderop presenteert onder andere vier nieuwe warmtepompen, de Green Energy Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en de HRU ECO 300 DUO Zone WTW-unit. De nadruk ligt steeds meer op slimme, zelflerende producten en systemen voor meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een steeds grotere rol.

TECE toont skids waarin allerlei technische installaties kunnen worden samengebouwd. Deze zijn gemaakt met het TECEprofil, dat uit drie basisdelen bestaat: verzinkte buis, hoekverbinder en bevestiging. Een andere prefab oplossing is het push-fit leidingsysteem TECElogo voor prefab drinkwater- en cv-installaties. De buis kalibreren en in de fitting steken volstaat. Ook toont het bedrijf een doucheprofiel als alternatief voor een douchegoot. Het profiel kan na het plaatsen van de afvoer nog in alle richtingen worden afgesteld.

 

%d bloggers liken dit: