Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

passiefhuisOp 6 oktober 2015 start stichting KERN weer de 3-daagse opleiding gecertificeerd Passiefhuis Vakman en er zijn 3 nieuwe cursussen om aan de slag te gaan met de nieuwe nZEB-tool. Hoe je nieuwe vaardigheden zoals duurzaam bouwen en integraal samenwerken aanleert en toepast, is een grote uitdaging voor de bouwsector. Stichting KERN leidt vakmensen op die zelfstandig kunnen werken, verantwoordelijkheid nemen en participeren in efficiënte samenwerkingsvormen om kwalitatief hoogwaardig duurzaam te bouwen.

Stichting KERN heeft 3 cursussen ontwikkeld om kennis te maken en te leren werken met de nieuwe nZEB-tool, de internationaal gerenommeerde energiebalansberekening voor zeer energiezuinige gebouwen. Hij berekent de energiebalans van gebouwen eenvoudig, integraal en exact. De nZEB-tool is vanaf november beschikbaar voor de Nederlandse markt. KERN geeft 2 introductiecursussen en een 2-daagse opleiding om er mee te leren werken. De eerste cursus start op 16 september. Meer informatie over de cursusreeks nZEB-tool.

Cursus Passiefhuis Vakman met internationaal certificaat
Deze cursus is een combinatie van wetenschap en bouwpraktijk en leert deelnemers de basisprincipes van het passiefhuis, met specialisatie in de bouwkundige of de installatietechnische aspecten. Hij biedt aannemers, installateurs, projectleiders, werkvoorbereiders, adviseurs en vaklieden de juiste basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Cursusdata zijn 6, 7 en resp. 13 oktober voor de specialisatie installatie en 14 oktober voor de specialisatie gebouwschil; het examen is op 7 november. Deelnemen kan per module, maar wie inschrijft voor de gehele cursus kan de examentraining op 4 november gratis volgen.

Meer informatie over de cursus gecertificeerd Passiefhuis Vakman: http://www.stichtingkern.nl/cursusreeks-nzeb-tool/

Door de flexibele modulestructuur van de opleidingen en cursussen van KERN stelt de deelnemer zijn opleiding naar eigen inzicht samen en volgt hij altijd de opleiding die past bij zijn vermogens en interesses. De hoofddocenten zijn Clarence Rose (passiefhuisspecialist), Henk Wegkamp (energetisch-economisch analist) en Carl-peter Goossen (passiefhuis ontwerpmanager). Zij zijn expert op hun vakgebied, hebben alle drie jarenlange ervaring met energiebewust bouwen en diepgaande kennis van de bouwpraktijk. Tevens zijn enkele gastdocenten betrokken. Alle cursussen worden gegeven in Ede. Op de website biedt KERN nog meer cursussen aan: www.stichtingkern.nl .