Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Thermaflex introduceert de ‘Flexanet Straat in een Dag!’ Het betreft een kant-en-klaar stadsverwarmingsnet-oplossing op rol om de huizen in een hele straat aan te sluiten in één dag. FlexaNet is ontwikkeld op basis van de eigenschappen van Flexalen – het flexibele voorgeïsoleerde leidingsysteem dat homogeen lasbaar is. Dit maakt prefabricage mogelijk, waarbij tot 70% van de huisaansluitingen voorgemonteerd worden. Dit gebeurt op een 100% schone en gecontroleerde fabrieksvloer, waarbij alles wordt gecontroleerd en getest met perslucht. De kant-en-klare delen kunnen op bouwplaatsen worden geïnstalleerd door ze af te rollen in de sleuf en de individuele huizen aan te sluiten. Hierdoor kunnen stadsverwarmingsprojecten met 30% minder installatiekosten, vier tot vijf keer sneller worden uitgevoerd, aldus de leverancier.

Het eerste proefproject werd in 2013 in Hengelo uitgevoerd in één dag. Een jaar later werden in de Tiroler stad Wörgl in een paar uur tijd 20 woningen aangesloten op een door biomassa gevoed stadsverwarmingsnet.

Bij ‘Straat in een dag’ draait het volgens Thermaflex niet alleen om tijd en kosten te besparen. Het bedrijf heeft de ambitie om duurzame energiesystemen neer te zetten met een hoge ecologische waarde, die tegelijkertijd zorgen voor een hoog niveau van betrouwbaarheid en comfort voor de bewoners.

Meer details over de projecten is te vinden op:

Hengelo https://thermaflex.com/nl/case-studies/warmtenet-hengelo

Wörgl https://thermaflex.com/nl/case-studies/duurzaam-warmtenet-in-worgl-supersnel-aangelegd

en het Youtube kanaal:

Hengelo https://youtu.be/sb3RM8F3Usl en

Wörgl https://youtu.be/7m4s7v0dtuk.

[related_post themes=”text”]