Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 55 seconden

Vaillant introduceert een luchtwater-warmtepomp. De aroTHERM split warmtepomp heeft energielabel A+ voor verwarming en A voor tapwater. Hij beschikt over een compressor met invertertechniek en is leverbaar in vermogens van 3, 5 en 7 kW. De vermogens van 10 en 12 kW worden hieraan medio oktober toegevoegd. Het Sound Safe System minimaliseert geluid en trillingen van de buitenunit, waardoor de warmtepomp ook in rijtjeswoningen kan worden toegepast.

Door een breed modulatiebereik van het nieuwe invertersysteem heeft de warmtepomp ook bij een luchttemperatuur van -7 °C een constant vermogen. Zelfs tot een buitentemperatuur van -20 °C is er een optimaal vermogen. De aroTHERM split heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die anders mogelijk kunnen bevriezen en dus ook niet warm gehouden hoeven te worden als de warmtepomp uitstaat. Alle losse componenten zijn eenvoudig te installeren.

Alle onderdelen van de aroTHERM split zijn goed te bereiken en te reinigen. De binnenunit is voorzien van een full-tekst display met een diagnose- en servicemenu waarmee onderdelen afzonderlijk te testen zijn. De VR 920 communicatiemodule maakt beheer op afstand mogelijk. Voor plaatsing van de aroTHERM split heeft de installateur een F-gassen certificaat nodig.