Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

Wolf BWSNaast de water/water warmtepomp BWS en de monobloc BWL, introduceert Wolf Energiesystemen nu een lucht/water warmtepomp in split uitvoering, de BWL-1S. Het buitendeel kan dankzij de koeltechnische leidingen met een lengte van 10 of 25 meter worden gepositioneerd op of naast de woning.

De BWL-1S is verkrijgbaar met een capaciteit van 7, 10 of 14 kW in 230V uitvoering. De twee grootste vermogens zijn ook verkrijgbaar in 400V uitvoering. De BWL-1S is verkrijgbaar met of zonder een 6 kW elektrisch element als back-up voorziening. De warmtepomp is uitstekend geschikt voor alle locaties waar naast verwarming ook koeling gewenst is. Dankzij de modulerende compressor past de BWL-1S zich soepel aan op de warmwater-, warmte- of koelbehoefte.

Voor een hoog systeemrendement is de compacte binnenmodule uitgerust met een hoog rendement circulatiepomp (EEI < 0.23). Het energetisch rendement van de serie heeft een COP tot 3.8 bij A2/W35 conform EN 14511 en een COP van 4.8 bij A7/W35.

Er is een voorraadvat van 200 liter verkrijgbaar voor opstelling onder de binnenmodule, de CEW-2-200. Uiteraard is ook een combinatie met de overige voorraadvaten uit het assortiment van Wolf mogelijk.

De BWL-1S is uitgerust met het WRS Wolf regelsysteem en is voorzien van het SG-ready label. De regeling is geschikt voor integratie in een smart grid, bijvoorbeeld communicatie met een geschikte omvormer van een fotovoltaïsch systeem, waardoor het eigen gebruik van de opbrengst van de zonnepanelen wordt geoptimaliseerd. Met de geïntegreerde warmtemeter kan exact bekeken worden hoeveel energie de warmtepomp heeft opgewekt. Middels de bedienmodule BM-2 kan een koppeling worden gemaakt met de complete Wolf systeemoplossingen, bijvoorbeeld de woonhuisventilatie-unit CWL-T-300 of de zonnewarmte systemen. De ISM7i module kan in de binnenmodule worden geplaatst voor toekomstige bediening via een Smartphone-App of via internet.

Voor meer informatie: www.wolf-energiesystemen.nl