Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 52 seconden

OK-CV setEen goed afgestelde CV-installatie draagt bij aan de veiligheid en levert tegelijkertijd een besparing op de energiekosten. Voor een optimaal werkende ketel is het meten van O2, branderdruk, temperatuur en het vastleggen van de aanvoer- en retourtemperatuur essentieel. Een veilig werkende ketel wordt daarnaast nog op CO gecontroleerd.

Ketelleveranciers schrijven in de technische handleidingen voor om de CV-installaties af te stellen op O2 en de branderdruk te controleren. Ook bij het plaatsen van nieuwe installaties dienen deze afgesteld te worden. De vooringestelde parameters zijn gebaseerd op een fabrieksopstelling en kunnen afwijken van de huidige huishoudelijke situatie. Voor een juiste afstelling heeft u juiste meetinstrumentatie nodig! Testo combineert al deze werkzaamheden in één meetinstrument: de testo 320 OK-CV set.
Speciale OK-CV rookgas set

Volgens de richtlijnen en werkzaamheden die uit het keurmerk OK-CV voortvloeien, moet de rookgasanalyser naast het uitvoeren van rookgasanalyses ook drukverschilmetingen, temperatuurmetingen en gaslekken kunnen opsporen. De OK CV set bestaat naast de testo 320 Standaard, voorzien van een H2 gecompenseerd CO meetcel, uit extra toebehoren om alle gewenste metingen uit te voeren.