Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Uneto-VNI en zorgartikelen-leverancier Vegro gaan samenwerken om ouderen te helpen hun huis levensloopbestendig te maken. Hiervoor hebben beide organisaties een convenant getekend. Klanten van Vegro die langer zelfstandig willen blijven wonen, ontvangen voortaan een vrijblijvend advies van een erkende ComfortInstallateur. Ook schakelt Vegro deze in voor het uitvoeren van woningaanpassingen. Dankzij de samenwerking verwachten de organisaties de komende vijf jaar 5.000 woningen aan te pakken.

Met het convenant willen Uneto-VNI en Vegro vraag en aanbod dichterbij elkaar brengen. Vegro krijgt dagelijks vragen van klanten over de mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen. Het bedrijf brengt die klanten vanaf vandaag in contact met een ComfortInstallateur die advies verstrekt én de werkzaamheden vervolgens uitvoert en coördineert. Vicevoorzitter Claudia Reiner van Uneto-VNI: “De vraag naar levensloopbestendige woningen zal de komende jaren fors toenemen. Met dit initiatief willen we het tekort aan aangepaste woningen verminderen en meer ouderen de kans geven om veilig en comfortabel in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen.”

René Kamerbeek, directeur Vegro: “Teveel ouderen of mensen met een beperking kunnen momenteel niet terecht in een levensloopbestendige woning of weten niet welke technische mogelijkheden er beschikbaar zijn om hun huis comfortabel en veilig te maken. Daarom gaan Uneto-VNI en Vegro samen de voorlichting intensiveren. Voor ons is dit een logische stap en een extra dienstverlening naar onze klanten.”

Erkende ComfortInstallateurs hebben een speciale opleiding gevolgd en adviseren ouderen over woningverbeteringen, zoals een traplift, looprouteverlichting, een aangepaste badkamer en toilet, een bredere deur of het verwijderen van drempels. Ze werken samen met andere technische specialisten op het gebied van sanitair, elektra en aannemersbedrijven, om klussen in één hand te kunnen uitvoeren. Waar nodig schakelen ComfortInstallateurs deskundige partners in zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten of gespecialiseerde zorgbedrijven.

Vegro is specialist in hulpmiddelen. Bij meer dan 60 Vegro Thuiszorgwinkels kan men terecht voor het lenen, huren en kopen van hulpmiddelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, welzijn, kraamtijd, slaap- en wooncomfort, sport en revalidatie.

[related_post themes=”text”]