Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

Met de introductie van de Solibri KeyMember Editie biedt Kubus gebruikers van Solibri Model Checker een uitgebreid en direct toepasbaar pakket van Solibri-content; bestaande uit regels, rollen, Information Takeoff’s (ITO’s) en voorbeeldmodellen.

Ronald de Graan, directeur producten bij Kubus: “Met een sterk groeiende gebruikersgroep binnen Nederland en België zien wij een steeds breder toepassingsgebied van Solibri.

De Solibri KeyMember Editie is ontwikkeld om KeyMembers van Kubus te voorzien van hulpmiddelen om hun BIM processen naar hoger niveau te brengen, en de diversiteit van al die disciplines beter te ondersteunen.”

 

Om gebruikers in verschillende disciplines snel aan de slag te helpen, bevat de KeyMember Editie een tiental Rollen waarin de onderdelen logisch zijn gecombineerd. Door het kiezen van de juiste rol en de juiste taak worden BIM managers, projectleiders, bouwplantoetsers, bouwvoorbereiders en de kostendeskundigen direct bediend door de KeyMember Editie.

De nieuwe KeyMember editie bevat alle gangbare classificaties voor BIM modelinformatie, waarbij is ingezet op herkenning van informatie ongeacht welke software is gebruikt voor de IFC modellen. De nieuw ontwikkelde regelsets kunnen op zichzelf gebruikt worden. Maar ook worden toegepast als uitbreiding op, of als basis voor (door gebruikers) zelf ontwikkelde regels. De afstemming van de Information Takeoff met de slimme classificaties van de KeyMember Editie, zorgen keer op keer voor een betrouwbaar resultaat.

 

Christian Dalhuizen, productmanager Solibri bij Kubus: “Wij vinden het belangrijk om meer kennis naar gebruikers te brengen, en de ontwikkeling van bedrijfsregelsets en classificaties te stimuleren. Daarom worden er 16 IFC voorbeeldmodellen, met uitleg, meegeleverd voor de verschillende disciplines. Met deze modellen is veel over BIM te leren en kan de werking van regelsets en classificaties uitgeprobeerd worden.”

 

Kostbare fouten opsporen vóórdat ze gemaakt zijn, dát is de kracht van Solibri Model Checker. Deze intelligente modelcontrole in het BIM proces helpt faalkosten reduceren en de

kwaliteit van het model optimaliseren. In combinatie met de Solibri KeyMember Editie wordt Solibri Model Checker sneller en beter geïmplementeerd in het bedrijfsproces.

Voor meer informatie: www.kubusinfo.nl/solibri