Sociale partners verzorgen weer Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken

Gepubliceerd op

De ‘Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken’ komen er weer aan. Ze bieden een platform om actief met veilig en gezond werken in de installatiebranche aan de slag te gaan. Evenals voorgaande jaren zijn er zowel praktijkdagen voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden als voor middenkader en management. De praktijkdagen gaan in maart van start en vinden verspreid over heel Nederland plaats.

Op de Praktijkdagen voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden komen dit jaar onder meer het (alleen) werken bij risicovolle werkzaamheden, veilig gedrag op het project en branchespecifieke gevaarlijke stoffen aan bod. Ook kunnen de deelnemers een avondmodule over asbestherkenning volgen en een module waarin het certificaat hoogwerker kan worden behaald. De Praktijkdagen vinden vanaf 20 maart op acht verschillende locaties in Nederland plaats. De dagen beginnen om 8.30 uur en sluiten af om 16.30 uur.

De Praktijkdagen voor middenkader en management richten zich onder meer op veilig gedrag en veiligheidscultuur, ketenaansprakelijkheid in het bouwproject en de rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie. Deze Praktijkdagen vinden vanaf 27 maart op vier verschillende locaties in Nederland plaats. De dagen beginnen om 9.30 uur en sluiten af om 17.00 uur.

II Mens en Werk, een samenwerkingsverband van de sociale partners in de technische installatiebranche, verzorgt de Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019.