De beide nieuwe accu-alleszuigers AS 18 L PC Compact en AS 18 HEPA PC Compact van Metabo voeren alle reinigings- en afzuigtaken uit: van het fijnste stof, grove verontreinigingen tot kleine hoeveelheden water. De AS 18 L PC Compact valt in stofklasse L voor gevaarlijk stof zoals huisstof, gips of kalk. De nieuwe AS 18 HEPA PC Compact is met zijn HEPA-filter geschikt voor mensen met een allergie, want het reduceert tevens de doorlaatbaarheid van huisstof, pollen, allergenen en mijten.

“Beide machines zijn klein, compact en bovendien snoerloos. Gebruikers kunnen met deze zuigers mobiel in zowel droge als natte omgevingen werken en zijn zo het beste tegen stof met werkplekwaarden van meer dan 1 mg/m3 beschermt“, vertelt Sebastian Koch, productmanager bij Metabo.

Schoon filter met één druk op de knop, flexibele zuigkracht
De beide apparaten hebben een geïntegreerde filterreiniging: als het filter na langdurig werken vol zit met stof, kan deze met een druk op de knop worden gereinigd. Bovendien biedt Metabo passende vliesfilterzakken aan. Zo kan ook het fijnste stof veilig worden opgevangen en afgevoerd. Al naargelang de toepassing kan flexibel tussen de eco-modus voor een langere looptijd per acculading en de boost-module voor een maximaal zuigvermogen worden gewisseld. “Werkt de gebruiker bijvoorbeeld op een gladde ondergrond zoals een parketvloer, dan is de eco-stand voldoende. Zo kan de energie van de accu-packs volledig worden benut en kan er uiteindelijk langer worden gewerkt.“, zegt Koch. “Hoe meer zuigkracht er nodig is, des te sneller naar de boost-modus wordt gewisseld.“ Een afsluitdop op de zuiger beschermt de accu-pack daarbij tegen stof en nattigheid.

Voor hoeken en randen
Het tot de leveringsomvang behorende zuig- en spleetzuigmondstuk is heel geschikt voor het reinigen van kleine ruimtes. “Maar soms is zelfs het spleetzuigmondstuk te groot voor een kleine spleet. Dan biedt de blaasfunctie uitkomst“, zegt Koch. Want daarmee kun je bijvoorbeeld grote houtspanen gewoon wegblazen. Met deze zuiger kom je in iedere hoek, mede dankzij een elastische zuigslang die tot 2,5 meter kan worden uitgerekt. Na gedane arbeid kan de slang in de machine worden opgeborgen. Net zo ruimtebesparend kan ook het meegeleverde stangensysteem aan de zuiger worden bevestigd. Met de geïntegreerde draagriem kan je de zuiger transporteren en bij gebruik in combinatie met elektrisch gereedschap gewoon omhangen.