Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Monolith-installation-step-attachingGeberit heeft het installeren van haar Monolith sanitairmodule voor wc’s vereenvoudigd. Het frame is doorontwikkeld en nu vrijwel identiek aan het Geberit Duofix montage-element. De hoogte kan, met een bandbreedte van 7 cm, in een handomdraai worden aangepast aan de bouwomgeving of voorkeuren van de klant. Hiervoor is geen speciaal gereedschap nodig. Ook de fijnafstelling van het frame als gevolg van scheve muren kan eenvoudig gecompenseerd worden. Bij renovatie kan het toilet binnen een paar uur tijd weer gebruikt worden. Bovendien komt er weinig lawaai en stof vrij tijdens het monteren. Plinten of een ongunstig geplaatste wateraansluiting zijn dankzij het nieuwe frame en optionele montagehulpmiddelen op te lossen.

De Geberit Monolith sanitairmodule is een alternatief voor een opbouwreservoir. De module heeft een waterbesparende 2-toets spoeltechniek. De Monolith Plus heeft geïntegreerde geurafzuiging, subtiele oriëntatieverlichting en een intelligente bewegingssensor. “Ons doel is opbouwreservoirs een nieuwe waarde en identiteit te geven, zonder de ontwikkeling van inbouwreservoirs in de weg te staan”, aldus de ontwerper Daniel Irányi tijdens de marktintroductie van de Geberit Monolith sanitairmodule vijf jaar geleden.

De Geberit Monolith sanitairmodules voor wc’s zijn geschikt voor vrijwel alle standaard wc-keramieken en ook Geberit AquaClean douchewc’s. Ze kunnen toegepast worden in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De voorplaat is gemaakt van hoogwaardig veiligheidsglas (ESG) en de zijpanelen van geborsteld aluminium. Alle dragende onderdelen in de module zijn van staal, die beschermd zijn tegen corrosie door een KTL (Kathodische Tauch Lackierung) coating – een techniek die tegenwoordig standaard gebruikt wordt bij autocarrosserieën.

Zowel het basismodel als het comfort model, de Monolith Plus, beschikken over het nieuwe binnenwerk. Beide modellen zijn beschikbaar in de hoogtes 101 cm en 114 cm. Het hogere model is bij renovatie ook geschikt voor het wegwerken van het serviceluik van een oud inbouwreservoir, die ook 114 cm hoog is. De voorplaat is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar: wit, zwart, umbra (donkerbruin) en zand.

[related_post themes=”text”]