Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Acto en Facturis bieden een gecombineerde oplossing aan voor facturatie via de e-mail met iDeal betaaloptie. Particuliere klanten kunnen de factuur direct bij ontvangst betalen vanuit de e-mail.

Facturis is een online platform dat oplossingen biedt rondom efficiency van inkomende en uitgaande facturen en online betaalmogelijkheden. Hiervoor biedt het bedrijf een uitgebreid dienstenportfolio aan, waaronder PayMail. Met PayMail mailt u uw klanten een digitale factuur met een (beveiligde) betaallink. Door te klikken op deze link kunnen zij via iDEAL of creditcard direct de betaling verrichten. Alle gegevens van de factuur zoals, bedrag, en uw rekeningnummer zijn al ingevuld. De klant bijna alleen nog maar op OK te klikken.

Heinen en Hopman Installaties maakt al gebruik van deze mogelijkheid. Wim Koelewijn van het installatiebedrijf: “Wij hebben ruim 5000 particulieren binnen onze klantenkring en versturen hen sinds kort de facturen via PayMail. We krijgen daarmee niet alleen sneller betaald, maar het scheelt ons ook een hoop tijd. We hoeven veel minder na te bellen of herinneringen te versturen.”

Inzicht in betaalstatus
Als opdrachtgever heeft u via het online platform van Facturis real-time inzicht in de betaalstatus en historie. De betalingen worden direct op uw rekening bijgeschreven. Ook de verstreken betaaltermijnen of afgebroken betalingen worden gemeld in het portaal. Dit geeft u de mogelijkheid om sneller en efficiënter de administratie bij te werken.

Direct vanuit de Acto-software
In de Acto-software kunt u bij de debiteur aangeven hoe de facturatie moet gaan verlopen bij deze klant. Selecteert u PayMail, dan zal vanuit Acto de factuurdata via een XML-bericht naar PayMail gestuurd worden. Daar wordt automatisch een mail opgemaakt, inclusief een pdf van de factuur als bijlage. Deze zijn beide opgemaakt in uw eigen huisstijl, zoals in het Acto-systeem is vastgelegd. En is de factuur betaald, dan wordt ook direct de betaalstatus in de mail bijwerkt; zo ziet ook uw klant of de factuur al betaald is.