Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Vaillant vSMARTVaillant introduceert de slimme thermostaat: vSMART. Een strak vormgegeven draadloze thermostaat voor Vaillant cv-ketels. Met behulp van de gratis app kan de vSMART eenvoudig worden bediend op meerdere smartphones of tablets tegelijkertijd, maar is ook handmatig te bedienen. De vSMART is overal in huis draadloos te plaatsen.

Via de gratis vSMART app zijn de kamertemperatuur en het weekprogramma voor cv- en warm water eenvoudig in te stellen door meerdere bewoners met een eigen smartphone of tablet. De app stuurt de thermostaat aan met het programma waarin vooraf de voorkeuren voor dag, tijd en temperatuur zijn ingesteld. Het weekprogramma heeft vele schakelpunten waardoor de thermostaat per dag vaak van programmaprofiel kan wisselen. De app is gemakkelijk te downloaden op een smartphone of tablet voor zowel iOS als Android. De vSMART is voorzien van een energiezuinig e-ink scherm, dat ook leesbaar is in een donkere of slecht verlichte ruimte. De gewenste temperatuur kan naast de app ook eenvoudig handmatig op de vSMART zelf worden gewijzigd.

Dankzij actuele gegevens van het internet weet de slimme thermostaat de buitentemperatuur en bepaalt daardoor het meest efficiënte stookprofiel binnenshuis. De thermostaat past zo automatisch de watertemperatuur van de cv-installatie aan op de buitentemperatuur. De vSMART heeft een zelflerende functie, waardoor deze het opwarmgedrag van de woning leert kennen en zorgt dat de ruimte op de gewenste tijd op de gewenste temperatuur is. Bovendien regelt de vSMART de Vaillant cv-ketel modulerend via eBUS voor een optimaal rendement.

De vSMART communiceert via WiFi met de draadloze communicatiemodule, die wordt aangesloten op de cv-ketel. Deze communiceert draadloos met de vSMART en het internet. De draadloze vSMART kan zowel aan de wand als op tafel worden geplaatst. De app geeft melding van lage waterdruk en de status van de cv-ketel. De vSMART zelf geeft melding van lage batterijspanning en eventuele slechte verbinding met het internet.

Voor meer informatie: www.vaillant.nl