Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Vaillant’s slimme thermostaat vSMART is nu ook te koppelen aan de online dienst If This Then That (IFTTT). Na het instellen van een weekprogramma, zorgt de vSMART thermostaat dat specifieke ruimtes op het gewenste moment op temperatuur zijn. Hierbij houdt de thermostaat ook rekening met de buitentemperatuur, die hij verkrijgt via het internet. De gebruiker kan de temperatuur indien gewenst op afstand aanpassen via een app. Vanaf nu komt daar de koppeling met het IFTTT-platform bij.

IFTTT is een gratis online dienst met bijbehorende app die apps en websites met elkaar verbindt. De dienst automatiseert acties door ze te koppelen aan een gebeurtenis. De koppeling van een bepaalde actie aan een gebeurtenis door IFTTT wordt ook wel een applet genoemd. Een voorbeeld van een applet van Vaillant is dat als er niemand thuis is (de ‘If’), de verwarming automatisch enkele graden wordt verlaagd (de ‘That’). De gebeurtenis is het feit dat iedereen de woning verlaten heeft. De actie is dat de verwarming enkele graden verlaagd wordt. De dienst voert automatisch de gewenste handeling uit, telkens als de specifieke situatie voorvalt. 

Door een weekprogramma in te stellen, heeft de vSMART thermostaat precies inzichtelijk wanneer deze momenten zijn. Vanaf dit moment draaien verwarming en warmwater op de automatische piloot. IFTTT focust in de applets niet alleen op het weekprogramma van de gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om in te stellen dat de gebruiker automatisch een e-mail krijgt als de batterijen van de thermostaat bijna leeg zijn.

Instellen
Om gebruik te maken van IFTTT moet de gebruiker een account aanmaken via de website of via het platform. Er bestaan al verschillende applets voor de vSMART. Als de gebruiker via ‘discover’ of ‘search’ zoekt naar vSMART, krijgt hij een overzicht van de bestaande applets voor de vSMART. Zo kan er bijvoorbeeld ook ingesteld worden dat als er ramen of deuren openstaan, de verwarmingsketel automatisch uitschakelt. Het enige wat nog moet gebeuren is het activeren door op ‘turn on’ te klikken.