Slimme thermostaat app helpt luchtkwaliteit in huis te verbeteren

Gepubliceerd op

Tado° introduceert een functie binnen haar app voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. De Klimaatcomfort Skill in de tado° V3+ app meet de lucht binnenshuis met behulp van de temperatuur- en vochtsensoren die zijn ingebouwd in de tado° Slimme Thermostaten. Het combineert metingen met algoritmen die rekening houden met hoe vaak de ramen worden geopend, de aanwezigheid van mensen en de luchtkwaliteit in de lokale omgeving,.

Op tijdstippen die een hoge vervuiling kennen, zoals de spitsuren in een drukke stad, meldt tado° dat de luchtkwaliteit in de lokale omgeving afneemt en raadt de app de gebruiker aan zijn ramen een tijdje te sluiten. Wanneer de luchtvochtigheid in het huis of in een bepaalde ruimte bijvoorbeeld te hoog of te laag is, geeft tado ° tips en advies hoe dit tegen te gaan.

De Klimaatcomfort Skill maakt deel uit van de nieuwe tado° V3+ productsuite van Slimme Thermostaten en Slimme Radiatorkranen die tot 31% besparen op uw verwarmingsrekening, aldus de fabrikant. Tado° is compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en de Google Assistent en integreert in elk smart home ecosysteem.