Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

De ventilatie-unit DII, de upgrade van het ventilatiesysteem D met warmteterugwinning, verrijkt het Vasco ventilatieprogramma met meer technische mogelijkheden. Nieuw zijn de externe sturing voor domotica en de vraagsturing voor een nog energie-efficiëntere werking. Daarnaast is er een nieuw EasyFlow plenum beschikbaar dat nog meer mogelijkheden biedt voor de installateur.

 

Vasco is al lang niet meer alleen bekend door zijn designradiatoren. Ook in ventilatie wordt volop ingezet op ontwikkeling en innovatie. Vasco ontwikkelde zijn ventilatiesystemen om geruisloos te ventileren in combinatie met het unieke EasyFlow luchtkanalensysteem, dat zorgt voor een gemakkelijke en zorgeloze installatie.

De onlangs gelanceerde tweede generatie DII units beschikken over meer regeltechnische mogelijkheden dan hun voorganger. Zo is de aansturing met een 0-10 V ingangssignaal geschikt voor externe aansturing (bijvoorbeeld domotica). Optioneel is er ook een vraaggestuurde regeling voorzien via CO2 – of vochtsensoren. De vernieuwde draadloze bedieningen geven via LED indicatoren feedback aan de gebruiker.

Ook nieuw in het Vasco ventilatieaanbod is het plenum met 4 EasyFlow aansluitingen. Met een hoofdaansluiting van 150 mm diameter is deze ideaal voor aftakking op het hoofdkanaal in de schacht en rechtstreeks aansluitbaar op de Vasco ventilatie-unit D275. Deze lichtgewichtunit is met zijn in te stellen capaciteit van 185 tot 275 m3/h dé ventilatieoplossing voor appartementen en compactere woningbouw.

Voor meer informatie: www.vasco.eu