Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

In vakantietijd wordt minder water gebruikt wat de kans op een legionellabesmetting vergroot. Met de hand spoelen is arbeidsintensief en automatische spoelsystemen hebben hoge aanschaf- en installatiekosten. Certafix biedt met ‘SlimmeTappunten en SlimmeVoelers’ een eenvoudig alternatief voor arbeidsintensieve en dure legionellabestrijding.  

De oplossing is draadloos en kan eenvoudig ‘plug & play’ worden gemonteerd. SlimmeTappunten zijn sensorkranen die automatisch spoelen en SlimmeVoelers registreren draadloos de watertemperaturen. Alle gegevens worden automatisch online vastgelegd zodat de gebruiker aantoonbaar voldoet aan de legionella wet- en regelgeving.

De oplossing bespaart veel tijd, omdat spoelen en temperaturen niet meer hoeft te worden georganiseerd, uitgevoerd en geregistreerd. Bij regulier gebruik en bij legionella spoelingen besparen SlimmeTappunten veel water en energie ten opzichte van conventionele kranen. Dit onderstreept het duurzame imago van de organisatie. De terugverdientijd kan snel worden berekend en is in de regel 1,5 tot 2 jaren afhankelijk van het type gebouw. Mede hierom is de oplossing kortgeleden genomineerd voor de FG Noviteitenprijs.      

SlimmeTappunten en SlimmeVoelers zijn een initiatief vanCertafix, CWS Nederland en Dyzle en worden al door verschillende organisaties succesvol ingezet in de strijd tegen legionella.  

Voor meer informatie: www.certafix.nl/slimme-tappunten-voelers