Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 154 seconden

Kompakt 2.0-serie UbbinkAls toonaangevend producent van dakdoorvoeren heeft Ubbink de beproefde en onderscheiden Kompakt 2.0-serie uitgebreid met 3 versies. De universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning heeft nu ook een variant voor WTW/MV met riool, een variant voorzien van mechanische ventilatie en een variant voor luchtwarmtepompen.

De Kompakt 2.0.-serie biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all! Door de haakse doorbreking van het dak is de verzamelkap eenvoudig te monteren, dit levert u tijdbesparing op. Dankzij de minimale uitsparing in het dak blijft de isolatiewaarde behouden. Ideaal voor renovatie en vervanging, maar ook voor nieuwbouw waarbij hoge eisen worden gesteld aan de luchtdichtheid en isolatiewaarde van de woning. De moderne en fraaie vormgeving maakt van deze serie een eigentijdse topper, die staat voor veiligheid, zekerheid en gemak!

De serie bestaat uit:

Kompakt Schoorsteen 2.0
Universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning met geïntegreerd indekdeel. Doordat de breedte is afgestemd op de breedte van een standaard sneldekpan, is hij zeer geschikt voor prefab bouwen. Winnaar van de VSK Award 2014 in de categorie Installateurszaken.

Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool
Wanneer u geen cv-ketel meer heeft, maar wel ventileert via een C of D ventilatiesysteem, is er een uitvoering zonder rookgasafvoer en luchttoevoer voor de ketel, maar wel met een geïsoleerde leiding
ø 160 mm voor WTW of MV aansluiting. Deze variant heeft ook een aansluiting voor rioolontspanning ø 110 mm.

Kompakt 2.0 MV Box
Met een variabele capaciteit tot 400 m3/h de ideale woonhuisventilator voor perfecte afzuiging in ‘natte ruimtes’, zoals badkamer, toilet en keuken en bovendien fluisterstil! Deze variant is voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het Bouwbesluit 2015 (EPC 0,4) en voldoet aan alle relevante eisen met betrekking tot waterdichtheid en luchtdichtheid. De geluidsisolatie en de bovendakse motor zorgen voor geluidsarme ventilatie. Uitbreiding is mogelijk met CO2 en RV vraagsturing.

Kompakt 2.0 WTW/WP
Voor het energieneutraal maken van woningen worden steeds vaker luchtwarmtepompen toegepast. Het minimaliseren van de luchtweerstand in het toe- en afvoerkanaal is cruciaal voor een goede opbrengst en een diameter van 200 mm inwendig is noodzakelijk. Ubbink brengt deze standaard oplossing in de uitvoering Kompakt 2.0 WTW/WP met enkelwandige HDPE doorvoer rond 200 mm.

Verlengde versie
Steeds vaker wordt de installateur geconfronteerd met steilere daken. Daar komen de dikkere dakpakketten als gevolg van de scherpere eisen aan de thermische schil nog eens bij. Dit vraagt om langere doorvoeren. Daarom is de Ubbink Kompakt 2.0-serie in alle configuraties verkrijgbaar in een onderdaks verlengde uitvoering.

Luchtdichte afsluiting
Luchtdichting is een belangrijk onderdeel van het energiezuinig bouwproces. Helemaal nu de EPC-eis in het Bouwbesluit steeds verder wordt aangescherpt. Via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ook kunnen luchtlekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Daarom is er voor iedere Kompakt 2.0 een passend Luchtdicht Manchet beschikbaar.

Productadvies op maat
Heeft u vragen over de Kompakt 2.0-serie? Kijk op www.ubbink.nl/kompakt2.0serie voor meer informatie of bel de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300, bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen via productadvieslijn@ubbink.nl.

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!