Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

trane cmabTrane introduceert Trane Balance™ in Europa, de tweede generatie multipijpsystemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) voor simultane verwarming en koeling. Dit systeem hergebruikt verspilde energie of maakt gebruik van hernieuwbare energie voor het verwarmen van gebouwen. “De beste manier om energie te besparen, is door geen energie te gebruiken. Maar in situaties waarin dit geen optie is, is energie terugwinnen en opnieuw gebruiken het alternatief “, aldus Ronald Herpst, Business Developement Leader voor Trane in Europa. “Dankzij het ontwerp van de Trane multipijpsystemen kunnen gebouwbeheerders zowel hun comfort- als duurzaamheidsdoelen behalen. Alles en iedereen profiteert van onze technologie met volledige warmteterugwinning: onze klanten, de gebruikers van de gebouwen en het milieu.” De nieuwe reeks breidt de capaciteit van multipijpsystemen uit tot 780 kW aan koeling en tot 880 kW aan verwarming en is beschikbaar in vier verschillende rendementsniveaus. De systemen zijn voorzien van frequentiegeregelde scrollcompressortechnologie, die zorgt voor betere prestaties en een hoger energierendement, aldus de fabrikant.

De energie binnen het gebouw wordt met water door het systeem gedistribueerd. In multipijpunits bevindt het koudemiddel zich dus alleen in de unit zelf, waardoor er minder koudemiddelleidingen nodig zijn, een kleinere hoeveelheid koudemiddel kan worden gebruikt en het risico op koudemiddellekkage minder is. De prestaties van de unit worden getest en gevalideerd in de testfaciliteit van Trane in Epinal, Frankrijk. Hier wordt ervoor gezorgd dat alle units voldoen aan de Ecodesign-wetgeving. Deze testfaciliteit is gecertificeerd voor het testen van HVAC-producten in overeenstemming met de hoogste industriestandaarden, waaronder bijvoorbeeld de Europese standaard EN 14511 en Eurovent.

“Moderne multifunctie-gebouwen, zoals grote kantoorpanden, ziekenhuizen en hotels, zijn complexe systemen. Gedurende het hele jaar bestaat er in deze gebouwen een complexe gecombineerde vraag naar simultane verwarming en koeling van verschillende afdelingen”, legt Louis Rompré, Product Portfolio Manager bij Trane in Europa, uit. “De behoefte aan gelijktijdige verwarming en koeling is steeds belangrijker voor het functioneren en voor het comfort binnen gebouwen, maar daarnaast bestaat er de noodzaak om de CO2-voetprint te verkleinen en energie te besparen.”

“We brengen deze nieuwe reeks op de markt als reactie op de marktacceptatie van deze technologie sinds de lancering ervan”, vertelt Louis Rompré. “Met deze units kunnen gebouwbeheerders hun operationele voordelen vergroten en hun milieu-impact verlagen door de vraag en aanbod van verwarming en koeling in balans te brengen in één eenvoudig systeem.”

[related_post themes=”text”]