Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

sifonDe nieuwe McAlpine MacValve sifon van Walraven heeft geen waterslot en kan dus niet uitdrogen door verdamping of onvoldoende gebruik van het lozingstoestel. Het membraan opent door middel van waterdruk, zodat het water vrij weg kan stromen. Het membraan sluit zichzelf vervolgens zodat nare luchtjes en rioolgassen niet kunnen ontsnappen. De MacValve kan worden geïnstalleerd in installaties waar een keerklep toegevoegde waarde heeft voor de afvoer en kan worden gebruikt om de afvoer van een drukventiel aan te sluiten. Het product kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Bij horizontale installatie moeten de pijlen in de bovenste en onderste positie staan voor een juiste installatie.

De sifon is geschikt voor o.a.:

-zomerhuisjes waar een gebruikelijke sifon droog kan komen te staan;

-condensafvoer voor airco units of cv-ketels;

-inbouw onder de wastafel/keukenkastjes waar weinig inbouwhoogte beschikbaar is.

De sifon kan in bestaande situaties worden toegepast als terugslagklep om terugloop te voorkomen en functioneert als beluchter. Het kan worden toegepast bij condensafvoer van airconditioning of overdrukventiel van cv.

Het wordt afgeraden de McAlpine MacValve te gebruiken voor installaties waar geen mogelijkheden zijn voor toegang t.b.v. onderhoud.

[related_post themes=”text”]