Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 63 seconden

De divisie Building Technologies van Siemens introduceert nieuwe servomotoren voor korteslag-afsluiters met schroefdraad voor toepassingen in energie-opwekking en -distributie. Deze zeer compacte motoren bieden een hoge stelkracht en korte looptijden en zijn voorzien van een multifunctionele handbediening en een duidelijke indicatie van de bedrijfstoestand. Met veerklemmen en ruime aansluitmogelijkheid is de afsluiter/servomotor-combinatie snel en veilig te installeren en kan zonder speciaal gereedschap in HVAC-systemen worden gebruikt en onderhouden.

Alle nieuwe servomotoren beschikken over een uniform ontwerp en zijn gebaseerd op het beproefde bedieningsconcept van de langeslag-motoren in de Acvatix-lijn. Ze zijn voorzien van een innovatieve, multifunctionele handbediening die in elke stand eenvoudig is te bedienen en met slechts enkele slagen de afsluiter volledig kan openen. Dit maakt zowel noodbediening als servicewerkzaamheden erg eenvoudig. Een overbelastingsbeveiliging voorkomt schade aan de servomotor. Een positie-indicator rondom de handbedieningsknop geeft ook vanaf een afstand duidelijk aan hoe ver de afsluiter open staat. Een LED-indicator op de motor geeft de bedrijfstoestand duidelijk weer.

Deze nieuwe generatie korteslag-motoren voldoet aan alle geldende richtlijnen, is UL- en CE-gecertificeerd en is compatibel met alle kortes-lagafsluiters van Acvatix van de laatste 40 jaar. Ze zijn daarom niet alleen geschikt voor nieuwe installaties, maar vooral ook voor het moderniseren van bestaande HVAC-systemen.

Voor meer informatie: www.siemens.nl/sbt/hvac