Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Verbaasde blikken, een meewarig lachje of een opmerking in de trend van ‘lekker gespeeld?’. Dat is in het algemeen de eerste reactie die ik zie of hoor wanneer ik spreek of schrijf over LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP). Begrijpelijk, want LEGO® is toch iets voor kinderen? Speelgoed voor thuis? Logisch dat een toepassing in bedrijfsmatige zin niet het eerste is waar je bij LEGO aan denkt. En al helemaal niet in de technische branche.

Ik werk bij een technisch bedrijf in Barneveld. Ons werk bestaat voor een groot deel uit bedenken, maken en onderhouden van technische oplossingen in gebouwen. De wereld van technologie is dynamisch veranderlijk, innovatief en heeft te maken met veel wet- en regelgeving. Hiervoor moet ook ons bedrijf het nodige regelen in het beleid. Beleid dat is gebaseerd op bedrijfsstrategie. LSP helpt ons op een hele gestructureerde manier strategie en beleid te visualiseren. Maar is ook inzetbaar in teamvorming en zelfs in persoonlijke coaching. De positieve ervaringen die eerder extern zijn opgedaan met deze methode heeft ons doen besluiten deze kennis en kunde ook binnen het eigen bedrijf te halen. Als gecertificeerd facilitator begeleid ik vele LSP-sessies in ons bedrijf.

Inmiddels ben ik verschillende LSP-workshops verder en evenveel onderwerpen. Van strategieontwikkeling tot aan hoe wij invulling willen geven aan het zijn van een lerende organisatie. Maar ook een teamvormingssessie bracht de individuele en gezamenlijke verbeterpunten helder op tafel. Telkens weer krijg ik de terugkoppeling van de deelnemers dat LSP waarde toevoegt aan en in de discussie. Van begin tot het einde 100% actief betrokken zijn, met als resultaat: heldere inzichten en gedragen afspraken.

Iedere workshop met LEGO® heeft z’n eigen bijzonderheden. De ene keer zit het hem in de creatieve bouwwerken en de andere keer weer in de boeiende betekenissen. Echter, élke workshop heeft ook één overeenkomst: deelnemers die de workshop inhoud én resultaat geven.

LEGO SERIOUS PLAY is fun. Serious fun.

Contact? www.leertouwer.nl/maartenvanderboon
@maartenvdboon