Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

Wolf MGK-2 130Deze serie staande ketels type MGK-2 van Wolf Energiesystemen is verder uitgebreid met nog meer capaciteiten. De MGK-2 was voorheen verkrijgbaar van 390 tot 630 kW, vanaf nu begint de reeks bij 130 kW en bestaat in totaal uit 9 types. In een cascadeopstelling is de maximale capaciteit 2,5 MW. De gehele serie past door een deuropening van 80 cm en is verplaatsbaar middels een palletwagen. De vier grootste types zijn eenvoudig deelbaar en hebben dan een maximale afmeting van 1460x1295x790 mm.

Het modulatiebereik loopt van 17 tot 100%. Optimale benutting van het condenserend effect wordt bereikt middels het regelen van het temperatuurverschil (medium hoeveelheid/retourtemperatuur). Een minimale watercirculatie of retourtemperatuurverhoging is niet vereist waardoor de energiebesparing wordt gemaximaliseerd. Dankzij de standaard opgenomen isolatie wordt een zeer laag geluidsniveau bereikt en worden warmteverliezen tot een minimum beperkt.

De MGK-2 is uitgerust met het WRS regelsysteem. Het systeem maakt het mogelijk om het hele verwarmingssysteem te regelen en te bedienen. Naast de staande ketel kan het verwarmingssysteem onder andere bestaan uit een cascade regeling, warmtepompen, zonne-energiesysteem en meerdere menggroepen. De bediening van de MGK-2 en/of het hele systeem vindt plaats via de bedieningsmodule BM-2 met kleuren TFT display. Het regelsysteem optimaliseert het energiegebruik en is ontworpen voor systeemoplossingen.

De MGK-2 is verder onder meer uitgerust met een elektronische waterdruksensor. Middels de 0-10V ingang en het storingscontact kan de MGK-2 aangestuurd worden door een externe regeling of gebouwbeheersysteem. De optionele ISM7i interface module is voor toekomstige bediening van het systeem via een smartphone App of PC en kan in de MGK-2 worden geplaatst. De ISM7i module kan middels Wifi of LAN aangesloten worden op het internet. Voor de installateur komt een portaal beschikbaar voor het optimaliseren van service op afstand.

Voor meer informatie: www.wolf-energiesystemen.nl