Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

KSBase Consult Building WTC AmsterdamOnder de benaming ‘KSBase Consult Building’ heeft KSB een nieuw selectieprogramma geïntroduceerd. Het programma maakt op eenvoudige wijze een hydraulische selectie mogelijk van pompen en afsluiters voor alle belangrijke vloeistofcircuits in de gebouwentechniek. Tegelijkertijd worden de bijbehorende bestekteksten voor de betreffende producten aangemaakt. Het is het eerste programma van dit soort, dat zowel pompen als afsluiters omvat.

De gebruiker kan via een eenvoudige invoer de te verwachten energiekosten bepalen en met een leidingcalculator mogelijke drukverliezen berekenen. Selecties kunnen onder een projectnaam worden beheerd en als PDF en RTF worden opgeslagen of geprint.

De gegevens kunnen in alle gangbare formaten, zoals GAEB of Datanorm worden geëxporteerd. De filter- en sorteerfunctie verkort het zoeken naar de optimale pomp of afsluiter. Informatie over de pomp of afsluiter zoals brochures van pompseries, bedrijfsvoorschriften en bestekteksten is eveneens beschikbaar.

Het programma is voor de gebruikers als online versie op de KSB-website beschikbaar. Als alternatief kan het programma ook voor offline toepassing op de PC worden gedownload of als app op mobiele apparatuur, waaronder Android- en Apple-smartphones, worden gebruikt. ‘KSBase Consult Building’ is in het Duits, Engels, Frans én Nederlands beschikbaar (www.ksbase-consult.nl).

Voor meer informatie: www.ksb.nl