Karel vierde zijn vakantie deze zomer volgens het Belgische schoolsysteem. Van 30 juni tot en met 31 augustus had hij geen ene reet uitgevoerd. Hij had, net als een van zijn leveranciers uit het land van de frieten en Urbanus, een welverdiende sabbatical opgenomen. Zijn telefoon stond op voicemail en zijn website vermeldde dat hij gesloten was tot en met eind augustus. Met vrouw en caravan was hij afgezakt richting de Middellandse Zee om daar eens lekker twee maanden zijn zuurverdiende centen te spenderen.
Dat was hem prima bevallen. Na helemaal tot rust te zijn gekomen, begon hij – eenmaal thuisgekomen – zonder stress en met hernieuwde werkinspiratie aan zijn eerste klus. Het maakt hem niet uit dat het ‘maar’ om een toiletklus ging. Dit was er eentje van bovengemiddeld niveau: in een kantoor waar iedereen in van die glazen ruimten werkt.
Karel – designliefhebber die hij is – kon dit interieurconcept natuurlijk niet zomaar overboord gooien en besloot daarom te kiezen voor douchewanden i.p.v. de gebruikelijke ondoorzichtige toiletwanden. De toiletbezoekers van dit kantoor blijken er overigens in het geheel niet mee te zitten, gewend als ze zijn aan de eveneens open structuur van hun werkplekken.