Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Johnson Controls introduceert de een scroll chiller die leverbaar is met het koelmiddel R-454B. Dit koelmiddel heeft een laag aardopwarmingsvermogen (GWP). “R-454B is de vervanger met de laagste GWP-waarde voor R-410A  en levert vergelijkbare eigenschappen en bedrijfsprestaties, zonder dat het ontwerp van de apparatuur ingrijpend hoeft te veranderen”, aldus Christian Rudio, Director of Portfolio Management Europa bij Johnson Controls. De koelcapaciteit van de nieuwe machine gaat van 190 tot 530 kW.

R-454B is een op hydrofluorolefine (HFO) gebaseerd koelmiddel. Het heeft de eigenschappen om R-410A te vervangen in verdringingspompen, airconditioners met directe expansie, warmtepompen en koelertoepassingen. Hoewel alle commercieel beschikbare vervangingen van R-410A geclassificeerd zijn als ontvlambaar, heeft R-454B de laagste ontvlambaarheid, de laagste Ashrae-giftigheidsclassificatie van A2L en een lagere ontbrandingssnelheid dan R-32. Het koelmiddel heeft een GWP van 476 (75% lager dan R-410A) en biedt dezelfde capaciteit en een hogere efficiëntie dan R-410A.

De luchtgekoelde YORK® YLAA-koeler zijn autonome koeloplossingen die gepaard gaan met een ruim aanbod accessoires en opties, zoals in de fabriek verpakte pompen met variabele snelheid, intelligente prestatiebewaking van verbonden koelers van Johnson Controls en pakketten voor geluidsdemping. Hardgesoldeerde verdampers en condensors met microkanalen maken een efficiëntere warmteoverdracht mogelijk, voor lagere levenscycluskosten.