Het nieuwe inbouwspoelreservoir is speciaal ontwikkeld voor integratie in het Schell watermanagementsysteem SWS
Schell, specialist op het gebied van sanitaire kranen en spoelsystemen, heeft zijn assortiment uitgebreid met een nieuw WC-inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatiespoeling, de Montus Flow. Bij gebruiksonderbrekingen van meerdere dagen tijdens vakantieperiodes of wanneer een gebouw te maken heeft met een lage bezettingsgraad, kan de Montus Flow automatisch spoelen, waardoor de hygiëne en het behoud van de waterkwaliteit gegarandeerd zijn.

Met het nieuwe wc-inbouwspoelreservoir kan het Schell watermanagementsysteem nu stagnatiespoelingen bij alle belangrijke tappunten in sanitaire voorzieningen uitvoeren. Montus Flow is speciaal ontwikkeld als component voor het Schell-watermanagementsysteem SWS en kan met automatische stagnatiespoelingen voorkomen dat water te lang in het leidingensysteem stilstaat. Hiermee wordt bacteriegroei in leidingen voorkomen. De Montus Flow kan met behulp van de SSC Bluetooth®-Module ook op afstand worden aangestuurd en bediend. Bij de Montus Flow is de messing magneetkap geïntegreerd in de stortbak en daardoor goed beschermd. Stagnatiespoelingen worden rechtstreeks in de afvoerpijp gevoerd. Hierdoor wordt de stortbak niet extra gevuld en blijft het vulniveau in overeenstemming met de normen.

Praktisch in elk opzicht
De voorgemonteerde Montus Flow kan gemakkelijk worden gemonteerd en is direct klaar voor gebruik. De module is uitgerust met een stroomkabel van 5 meter. Dankzij de eenvoudige constructie en de in hoogte verstelbare poten, kan zij in korte tijd worden geïnstalleerd in een vrijstaande wand of in een voorwandinstallatie. Met de Montus Flow zijn waterbesparende spoelingen met twee volumes mogelijk en het spoelsysteem kan uitgerust worden met de acht bedieningspanelen voor de Montus-serie van Schell.

Met het Schell-watermanagementsysteem SWS of via de SSC Bluetooth®-module kunnen spoelintervallen van stagnatiespoelingen en looptijden individueel worden aangepast aan de eisen van de lokale drinkwaterinstallatie. Bij integratie in SWS worden de bijbehorende elektronische componenten, zoals de busverlengkabelstroom of de busverlenger radiostroom, eenvoudig in een in de handel verkrijgbare inbouwdoos of in een opbouwdoos boven het plafond ingebouwd. In tegenstelling tot andere aanbieders is er geen extra warmwaterleiding naar het spoelreservoir nodig, omdat alle warmwateraansluitingen naar douches, wastafels en keukens via SWS en de elektronische Schell-armaturen gespoeld kunnen worden. Dat voorkomt extra warmte-input in de voorwandconstructie en dus ook in de koudwaterinstallatie, evenals extra stoom en condensatie in het spoelreservoir.

Het Montus Flow wc-inbouwspoelreservoir ondersteunt op ideale wijze het behoud van de waterkwaliteit in gebouwen en biedt tal van voordelen voor installatie en bediening. Tijdens de ontwikkeling van de module was integratie in het SWS-watermanagementsysteem het uitgangspunt, zodat nu alle relevante tappunten in openbare en commerciële sanitaire voorzieningen elektronisch aangestuurd en beheerd kunnen worden.