Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 112 seconden

De samenwerking tussen Holland Water uit Driebergen en HG Ulfima uit het Limburgse Hegelsom (onderdeel van de Hotraco Groep) heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de Combipro®, een nieuw systeem voor de bestrijding van Legionella en biofilm. Met dit systeem kan nu ook preventief Legionella worden aangepakt, aldus de makers. De koper- en zilverionisatie systemen die tot nu toe beschikbaar waren, mochten alleen worden toegepast bij prioritaire instellingen en dan uitsluitend als er al sprake was van een legionellaprobleem.

Holland Water had al zijn zelf ontwikkelde Bifipro® koper- en zilverionisatiesysteem in huis. HG Ulfima is de ontwikkelaar van een Ultra Filtratie systeem. Deze twee producten zijn nu verenigd in de Combipro®. Dat betekent niet alleen dat het systeem altijd mag worden ingezet (preventief dan wel curatief), maar dat ook direct kan worden bespaard op energie en water.

Daarnaast biedt de Combipro® als voordeel dat het systeem met enkele simpele handelingen kan worden ingezet als koper- en zilverionisatie systeem, zodra zich hardnekkige problemen voordoen met Legionella en/of biofilm, zo claimen de ontwikkelaars. De Combipro® kan volledig online worden gevolgd en zo nodig bijgestuurd, waarbij voor de gebruiker de meest essentiële data online is in te zien.
Diederik Fetter, algemeen directeur van Hotraco, heeft hoge verwachtingen van het nieuwe systeem. “Steeds vaker kiezen partijen bewust voor kwaliteit, omdat ze genoeg hebben van experimenteren met onvoldoende presterende systemen. En dan komen ze bij ons terecht, omdat ons systeem echt het beste is wat er op dit gebied te koop is”, aldus Fetter. “De combinatie met het systeem van Holland Water lag vanuit kwalitatieve overwegingen voor ons dan ook voor de hand.”

Op de internationale beurs voor de gezondheidszorg IFHE, die deze week in Den Haag werd gehouden, mocht de Combipro® zich verheugen in een grote belangstelling. “Dit product van onze twee zelfstandige en onafhankelijke bedrijven betekent dan ook een grote stap voorwaarts”, zegt directeur Leo de Zeeuw van Holland Water. “Alleen al in Nederland hebben wij nu op meer dan 300 locaties de Bifipro® geïnstalleerd, maar vanwege wettelijke technische eisen alleen op plaatsen waar al een structureel Legionellaprobleem was. Met dit nieuwe systeem kunnen we problemen met Legionella voorkómen. En voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen”, aldus De Zeeuw.

[related_post themes=”text”]