Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

alphahome_hand-mit-smartphone-602Nathan introduceert een ruimtetemperatuurregeling voor het verwarmen en koelen met warmtepompen. De regeling brengt de warmte- en koudeopwekking en de verdeling daarvan regeltechnisch samen en optimaliseert zo het energiegebruik van de warmtepompen, evenals de verdeling van de warmte of koude in het hele huis. De temperatuur kan door het regelsysteem voor iedere ruimte individueel worden ingesteld. Alpha home, zoals de regeling heet, optimaliseert zelfstandig de aanvoertemperaturen die nodig zijn om de ingestelde ruimtetemperaturen te bereiken. Zodra een ruimte door externe factoren wordt verwarmd, zoals de zon of een haardkachel, stopt de regeling daar automatisch de toevoer van warmte.

Door de toepassing van Z-wave draadloze technologie en WLAN is de regeling eenvoudig te installeren. Het draadloze systeem heeft een bereik tot 30 meter, waardoor het trekken van bedrading voor de installatie niet nodig is. De basis van de regeling zijn de Control box en de Gateway. Ruimtesensoren registreren de temperaturen in ruimtes met vloerverwarming; bij radiatoren is deze functie geïntegreerd in de radiatoraandrijving.

Eindgebruikers kunnen zelf de gewenste temperatuur voor iedere afzonderlijke ruimte instellen door middel van de alpha home app. Via de app (iOS of Android) kan de eindgebruiker per smartphone of tablet op elk moment en vanaf iedere locatie de instellingen veranderen. Bovendien is de eindgebruiker steeds geïnformeerd over de status van zijn verwarming en weet hoe deze actueel functioneert.

Ook bestaande alpha innotec warmtepompsystemen kunnen desgewenst compleet of ten dele worden uitgerust met alpha home. Ook de ruimtetemperatuurregeling van een combinatie van radiatoren en vloerverwarming is te allen tijde mogelijk.

[related_post themes=”text”]