Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

rookmelderIn bijna twee op de drie (64%) huizen in Nederland hangen rook-, CO- en CO2-melders. Van die melders staat één op de vijf (21%) in verbinding met internet. Hiermee krijgt men via de smartphone een melding op afstand zodra de melder alarm slaat. Van de melders die over een internetverbinding beschikken is het merk Honeywell het populairst. Eén op de tien melders is van dit merk. Dit komt naar voren uit een grootschalig onderzoek van marktonderzoekbureau Multiscope, waaraan bijna 6.000 respondenten meededen.

De belangrijkste redenen voor het aanschaffen van slimme veiligheidsproducten (bijvoorbeeld melders of alarmsystemen) zijn extra veiligheid (60%), overal kunnen zien of gewaarschuwd worden wat er in en rondom huis gebeurt (24%) en meer gemak en comfort dan producten zonder internetverbinding. Bijna vier op de tien Nederlanders met veiligheidsproducten hebben hiervoor een betaald abonnement (20%).

Het Smart Home Monitor marktonderzoek dat is uitgevoerd geeft inzicht in het bezit en gebruik van smart home consumentenproducten in Nederland. De cijfers en resultaten van bijna 20 smart home producten en meer dan 200 smart home merken zijn in dit onderzoek opgenomen. Het onderzoek geeft inzichten in bezit, gebruik, profielen, motivatie, drempels, aankoopintentie en toekomstperspectief van smart home toepassingen en producten.