Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

loft3 Duravit heeft verschillende badkamerinrichtingen ontworpen die het royale karakter van een ruimte accentueren. Deze komen specifiek tot hun recht in een loftwoning. Dat is een grote woning die doorgaans uit één ruimte bestaat die de bewoner naar eigen inzicht kan indelen. Typisch voor loftwoningen zijn hoge wanden, grote ramen en deuren, meestal in combinatie met onbewerkte stenen- of bakstenen wanden. Er wordt bewust gekozen voor ruwe en onvervalste materialen, in plaats van gepolijste gaafheid te realiseren. Vaak is er een stedelijke sfeer met ruwe, industrieel-chique kenmerken. Het designkarakter van het meubelprogramma van deze sanitairfabrikant wordt door geometrie gekenmerkt. Horizontale en verticale lijnen zorgen voor een zakelijk beeld dat een tegenhanger vormt met de informele loft-look.

De in totaal 30 verschillende oppervlakken zorgen voor individuele accenten. In het bijzonder de keuze van de kleur Jade zorgt voor exclusieve nuances, aldus de fabrikant. De gouden deco-elementen geven de loft badkamer een elegant accent. Royale tegels of opvallend behang in donkere kleuren ronden de inrichting af.

loft2Omdat in loftwoningen de grenzen tussen badkamer, keuken en woonkamer vervagen, kan een bad het opvallend middelpunt van de totale loft vormen. Het Duravit ligbad Paiova 5 van EOOS een stap verder en verenigt sculpturaal design met individueel comfort: twee verschillende rugleuningen bieden de keuze tussen een ergonomische zitpositie en een bijzonder vlakke ligpositie. Bovendien biedt het bad tegelijk plaats aan twee personen. In zacht contrast met de loft in ruw industrie-chique omgeving staat het bad Cape Cod van Philippe Starck. De organische vormen en het warm aanvoelend materiaal maakt het bad licht en filigaan. Een zacht gevormde rand aan het hoofdeinde maakt een ontspannen bad belevenis, midden in de loft, mogelijk.

 

[related_post themes=”text”]