Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Technisch opleider ROVC biedt nu twee varianten van de cursus Maintenance aan. Nieuw is de variant Maintenance met e-learning. Hierin wordt een deel van de klassikale bijeenkomsten vervangen door zelfstudie, ondersteund door een online leerplatform. De traditionele variant blijft een plek houden in het cursusaanbod. Belangrijkste voordeel is dat cursisten op deze manier een keuze kunnen maken voor de leermethode die het best bij hen past.

De cursus Maintenance met e-learning is samengesteld op basis van een duidelijke vraag uit de markt. De vooropleiding en werkervaring van volwassen technici varieert vaak sterk. E-learning is uitermate geschikt om nog meer rekening te houden met hun individuele behoeften en achtergronden. Tevens werden technici voorheen geacht alles uit het hoofd te kennen. Door de online ontwikkelingen van tegenwoordig is dat gedachtegoed niet meer passend. De techneut van de toekomst hoeft bijvoorbeeld niet meer alle componenten uit zijn hoofd te leren. Het is belangrijker dat technici weten hoe en waar componentinformatie opgezocht kan worden.

Maartje Mikx, business developer bij ROVC: “Alleen dat leren wat echt nodig is, is één van onze belangrijkste standpunten als het gaat om volwassenonderwijs. Cursisten maken met behulp van het online lesmateriaal een flinke efficiëntieslag in het leerproces. In de TechTake, ons online leerplatform, kunnen cursisten alle relevante componentenkennis vinden. Ook werken we met filmpjes en interactieve animaties. Niet iedereen is geschikt voor deze zelfstandige manier van leren. Daarom blijven wij ook de klassieke Maintenance cursus aanbieden. Zo hebben we voor ieder een passende leervorm en blijven de cursussen leuk, uitdagend en interactief.”

Voor meer informatie: www.rovc.nl