Ondanks de recente berichten over het afgenomen consumentenvertrouwen en de mindere groeicijfers, heeft Karel het nog steeds stervensdruk. Hij rent van hot naar her en neemt klussen aan waarvoor hij eigenlijk helemaal geen tijd heeft. Zo schakelde een klant hem deze week in voor maar liefst twee klussen: een nieuwe ketel monteren in een andere ruimte dan waarin de oude hing en ventilatie aanbrengen in de badkamer.

Karel had al spijt van het aannemen van de klus voordat hij er goed en wel aan begonnen was. Het keteltje ophangen nam toch al gauw een uur of vier in beslag en dan moest hij ook nog een ventilator installeren in de badkamer. Dat betekende een gat zagen in de buitengevel, elektra verleggen etc. Kortom, hij zou daar zo maar een dag zoet mee zijn. En daar had hij toch echt de tijd niet voor. Zijn hele week stond al vol gepland.

Al snel zag hij bovendien dat de ruimte waarin de ketel moest komen te hangen ongeschikt was voor een deugdelijke rookgasafvoeraansluiting door de buitenmuur heen (vanwege de aanwezigheid van het schuurtje van de buren). Karel zat zowaar met zijn handen in het schaarse haar.

Om zijn gedachten de ruimte te geven, was hij maar even naar de badkamer gelopen om te kijken of hij daar al iets met de ventilatie kon aanvangen. Onmiddellijk zag hij, tot zijn opluchting, de oplossing. De ketelruimte grensde tegen de badkamermuur aan en in de badkamer zat een raam dat open kon. Hoe moeilijk kon het zijn. Karel begreep nu überhaubt niet waarom de klant een ventilator in de natte ruimte wilde hebben.

Een mooie tik met een moker op de badkamermuur volstond feitelijk om de rookgasafvoer snel en probleemloos naar buiten te voeren. De klant tevreden; hij kreeg waarom hij vroeg zelfs in één oplossing aangedragen: een warm huis met natuurlijke ventilatie. Karel ging opgelucht snel door naar een volgende klus.