Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Slaap- en badkamer worden steeds vaker in één multifunctionele open ruimte gecombineerd. Maar dat betekent niet langer dat er ook sprake is van 2 extractiepunten voor de afvoer van vervuilde lucht via het centrale Renson vraaggestuurde C+ ventilatiesysteem. En ook de slimme Healthbox 3.0 ventilatie unit heeft nu aan 1 klep genoeg voor dit soort 2-in-1 ruimtes in huis.

De bestaande kleppen of regelmodules voor slaapkamer (en ook keuken) stemmen hun ventilatieniveau voortaan namelijk niet langer enkel af op CO2, maar ook op relatieve vochtigheid. Dat levert niet alleen een doelgerichter ventilatiesysteem op, maar met 1 regelmodule en extractiepunt minder, drukt dat vooral ook de totaalprijs ervan. Voor u als installateur verandert er niets: u bestelt dezelfde kleppen met dezelfde referenties, alleen zit daar nu – zonder meerprijs – een extra sensor in.

Het vraaggestuurde Renson C+ ventilatiesysteem is daarmee trouwens het perfecte natuurlijke ventilatiesysteem voor studio’s, studentenkamers, hotelkamers, kortom: alle ruimtes waar slaapkamers en vochtige ruimtes zonder toilet in elkaar overlopen. Telkens wordt het ventilatieniveau automatisch opgekrikt wanneer de gemonitorde binnenluchtkwaliteit te wensen overlaat.

Zo zorgt de Healthbox 3.0 van Renson op een slimme manier voor gezonde lucht in huis. Deze geconnecteerde vraaggestuurde ventilatie-unit is dan ook klaar voor alle ‘smart homes’, want die communiceert voortaan zowel met jou als installateur als met de bewoner, elk via een bijbehorende applicatie. Voor jou als installateur wordt de installatie en inregeling van de ventilatie via de app bovendien nog een stuk praktischer. De configuratie en alle parameters zoals drukval, ingesteld debiet, … worden gevisualiseerd. Ook het instellen en bijstellen van de debieten gebeurt voortaan via de app. Healthbox 3.0 past zich meteen aan.

Naast de connectiviteit werd bij het ontwerp van de nieuwe ventilatie-unit ook rekening gehouden met akoestiek, energiezuinigheid en compacte inbouwmogelijkheden. De Healthbox 3.0 is standaard amper 20 cm hoog en is daardoor compact in te bouwen en gemakkelijk weg te werken. Bovendien is de Healthbox 3.0 uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. Met behulp van collectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit.

Meer info: https://www.renson.eu/nl-be/producten/ventilatie/mechanische-ventilatie/healthbox-3-0