Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Rensa Groep heeft een meerderheidsbelang genomen in Libra Energy uit Uitgeest. Libra is een internationale handelsorganisatie in duurzame energiesystemen en energiebesparende producten.  “De energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie biedt de installatiesector nieuwe kansen en mogelijkheden”, aldus  Erik Heijink, directeur Rensa Groep. “Concepten als BENG en NOM zijn de standaard van morgen en daar willen we als Rensa Groep de installateur op dezelfde manier in kunnen ondersteunen als bij meer traditionele energiesystemen.”

Sterke distributiepartner
Jan Joosten van Libra Energy BV vult aan: “De toenemende vraag naar duurzame energiesystemen en zonne-energie vraagt om een sterke distributiepartner. De visie van Rensa Groep om met specialistische handelsbedrijven de markt te bedienen sluit aan bij de visie van Libra Energy.”

“De toevoeging van Libra Energy aan Rensa Groep is een schoolvoorbeeld van win-win”, vervolgt Heijink. “Rensa Groep stelt haar fijnmazige distributienetwerk beschikbaar en Libra Energy brengt kennis in van een nieuwe tak van sport binnen Rensa Groep.” Evenals de andere bedrijven binnen Rensa Groep blijft ook Libra Energy een zelfstandige onderneming.

Libra Energy BV
Libra Energy is een internationale distributeur en logistieke service provider van duurzame energiesystemen en energiebesparende producten. Libra Energy belevert de professionele installateur met een full-service concept en heeft sinds 2007 een voorname positie verworven in de Europese zonne-energie markt.

Rensa Groep
Rensa Groep is een internationale organisatie van handelsbedrijven in de installatiesector met ondernemingen in Nederland, Duitsland en Roemenië. In Nederland behoren onder andere de groothandels Technisch Handelsbureau Rensa BV, GévierDales Sanitair BV, Gafco Altron BV en Handelsonderneming J. Verholt BV tot Rensa Groep.

[related_post themes=”text”]